De Diksmuidse vrije middelbare school ’t Saam, die ontstond uit een fusie van het Sint-Aloysiuscollege en het VTI, zal komend weekend de deuren van beide campussen openen voor het breed publiek. Op vrijdag 3 mei kan men vanaf 17.30 u kennis maken met het team van deze school en wat men er te bieden heeft als studierichtingen aan de Wilgendijk. Op zondag 5 mei gaan dan vanaf 13 uur de deuren van de campus aan de Cardijnlaan open. Ook daar kan men het studieaanbod ontdekken dat volgend jaar verruimd wordt met enkele nieuwe richtingen. Daarnaast zal campus Cardijn ook nog uitpakken met enkele blikvangers.

In de campus Cardijn kunnen studenten met een uitgesproken interesse en motivatie voor ICT vanaf volgend schooljaar terecht in de richting applicatie en databeheer. En binnen het domein Maatschappij en Welzijn komt ook de praktische richting Assistentie in Wonen, Zorg en Welzijn waar men de basisvaardigheden bij het omgaan met en zorgen voor kinderen en volwassenen leert.
En daarnaast pakt campus Cardijn dus ook traditioneel uit met enkele blikvangers.

In de afdeling wetenschappen zal een ruimteproject met raketten centraal staan. Daarnaast kan men ook de ontwikkeling van de Greenpower elektrische wagen volgen. Hierover berichtte eDiksmuide reeds eerder (klik hier). Verder is er ook nog de ontwikkeling van een tiny house door leerlingen technische wetenschappen. En de afdelingen mechanica en wetenschappen bezorgt Diksmuide haar eigen #DIKSMUIDE die ze kan gebruiken bij haar publieke kerstversiering op de Grote Markt. (foto). (DLD)