steun de winkeliers, hansdelaars en bedrijven in Diksmuide

2909, 2022

Ook Diksmuide spijst zijn stadskas met opbrengsten uit Russisch LNG-gas

Tijdens de gemeenteraad van begin juli vroeg Diksmuideling Andy Vermaut (foto) aan het stadsbestuur om tekst en uitleg te vragen aan gasbedrijf Fluxys over haar uitzonderlijke winsten die ze boekt door via haar LNG-terminal in Zeebrugge Russisch gas te bezorgen aan landen in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Burgemeester Lies Laridon stuurde Vermauts vraag door naar Fluxys maar een antwoord kam er niet. Intussen blijft volgens Andy Vermaut Fluxys wel lustig verder Russisch gas ontvangen in Zeebrugge. Hierdoor krijgen de aandeelhouders, waaronder ook Diksmuide en de meerderheid van de Belgische gemeenten via hun participaties in intercommunales, een hoger dividend. Maar volgens Andy Vermaut blijft Fluxys hiermee niet alleen de kas van steden en gemeenten maar ook de Russische oorlogsmachine spijzen.
(meer…)

Diksmuidse Dag van de Klant is een pannenkoekenfeest

28 september 22|

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is er het jaarlijks Weekend van de Klant.  Maar de Diksmuidse Unizo-afdeling focust traditioneel op de zaterdag die voor haar de Dag van de Klant blijft.  En op die dag worden de klanten door de deelnemende handelaars speciaal bedankt voor hun trouw met een kleine attentie.  Maar naast de vele deelnemende handelaars doet ook Unizo zelf zijn duit in het zakje.  Ook nu weer heeft ze voldoende deeg besteld voor 700 pannenkoeken die ze op zaterdagnamiddag gaat bakken op de Grote Markt.  Daar worden ze uitgedeeld aan de klanten die hiervoor een bonnetje hebben gekregen bij de deelnemende handelaars.  Vanaf 14 uur tot 17 uur of tot einde voorraad kan men genieten van een verse gratis pannenkoek.  (DLD)

In Stuivekenskerke duurt de verrijzenis langer dan drie dagen

28 september 22|

Op maandag 18 juli kwam het zadeldak boven de calvarie-beeldengroep die aan de gevel van de kerk van Stuivekenskerke hangt, los. In zijn val sleurde deze het kruisbeeld mee naar beneden waardoor ook het Christusbeeld aan diggelen sloeg. Daarbij werd ook een wagen die ernaast geparkeerd stond, zwaar beschadigd. Deze schade aan de auto is inmiddels geregeld maar op het herstel van het Christusbeeld is het nog steeds wachten. Duurde de verrijzenis van Jezus volgens de bijbel drie dagen, de verrijzenis van zijn beeltenis zal in Stuivekenskerke heel wat langer duren. Omdat de kerk een beschermd monument is in een ook al beschermd dorpsgezicht moet men immers voor het herstel en de hieraan gekoppelde subsidies eerst de zegen krijgen van het Agentschap Onroerend Erfgoed. En die procedure duurt wat langer dan drie dagen …
(meer…)

Schoolproloog voor Woumense kermis

27 september 22|

Het is stilaan een kleine traditie dat de jaarlijkse Woumense kermis aan de vooravond zijn proloog kent in de Woumense basisschool De Veerkracht.  En dat was vorige week vrijdag niet anders toen leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar hun eigen kermis mochten organiseren op de speelplaats en het speelplein van de school.  Ook dit jaar lieten ze hun medeleerlingen rond rijden met go-carts, kon men zich laten schminken, was er een bollo-smito, …  En vooral het vissen van eendjes kende veel bijval.  Of hoe op deze manier leerlingen en kleuters van De Veerkracht al met de kermis van start konden gaan vooraleer het echt startschot van de jaarlijkse een dag later op het Woumense kerkplein werd gegeven. (DLD)

Foto : Stefaan Debruyne

Diksmuide wint gouden medaille in Europese groen- en leefmilieuwedstrijd

27 september 22|

Zaterdagavond mochten Diksmuids schepen Martin Obin en Wouter Dezutter, diensthoofd van de stedelijke dienst Natuur en Landschap, in Hongarije de gouden medaille van de wedstrijd ‘Entente Florale Europe’ in ontvangst nemen. In deze wedstrijd, die dit jaar als thema ‘leefbare stad’ kreeg, nam Diksmuide het op tegen acht steden en dorpen uit Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije en Ierland. Dat Diksmuide uiteindelijk de eerste prijs kreeg is niet alleen een beloning voor de inzet van bestuur en medewerkers van vandaag, maar ook het resultaat van de inzet van veel medewerkers en vrijwilligers voor groen en milieu in Diksmuide tijdens de voorbije decennia.
(meer…)

Ga naar de bovenkant