503, 2024

Atheneum voert Nieuwe Autoriteit in

Om de relatie tussen leerling en leerkracht te versterken voert het Diksmuids Atheneum de ‘nieuwe autoriteit’ in, en dit via zes basisregels. Conflictsituaties worden aangepakt via een ’time-out’.  “We zijn afgestapt van een systeem waarbij de leerlingen met een 30-tal regels om de oren geslagen werd. Voortaan doen we het met minder maar heldere basisregels”, zeggen Jochen Nolf en Erwin Van Reusel van het directieteam van de GO-campus in Kaaskerke.
(meer…)

Vader schreeuwt om een veiliger stationsbuurt voor de Diksmuidse kinderen

5 maart 24|

Enkele maanden terug werd op een donkere avond in de stationsbuurt een Diksmuidse vader aangevallen en afgetroeft, een vader die verhaal kwam halen omdat zijn 18-jarige zoon slachtoffer werd van afpersing en bedreiging door minderjarigen. Die vader, Günther Claes, vroeg tijdens de vragenronde van de voorbije gemeenteraad dat Diksmuide maatregelen zou nemen zodat de stationsbuurt, die nu wordt overschaduwd door angst en onveiligheid, opnieuw zoals vroeger een plek van ontmoeting en doorgang kan zijn.
(meer…)

Nieuw in het Manehoekje

5 maart 24|

05.03.2024 – Gespot in Vladslo

In de stille natuur van de Bethoosterse Broeken is er volgens Vladslonaar Jan Colaert een heel aparte verkiezingscampagne gestart.  En daar heeft hij zijn bedenkingen bij.  Deze leest u in onze rubriek Het Manehoekje op www.eDiksmuide.be

(meer…)

Diksmuide wil Aziatische Hoornaar uitroeien

4 maart 24|

Diksmuide zoekt veel vrijwilligers om de Aziatische Hoornaar te vernietigen. Volgens Luc Aneca van de plaatselijke imkersbond “IJzervallei” ontwaakt de koningin van de Aziatische Hoornaar stilaan uit haar winterslaap en op dat ogenblik gaat ze op zoek naar suikers. Ideaal om ze dan met een lokdoos op te sporen. Maar als men hiermee deze Chinese exooit wil uitroeien, dan zijn er veel vrijwilligers nodig. Daarom slaan de Diksmuidse milieudienst en de Diksmuidse imkersbond de handen in elkaar om een massale verdelgingsactie op te zetten.
(meer…)

Radiologisch kabinet van Jan Yperman krijgt ook onderdak in De Kupe

4 maart 24|

Vandaag, op maandag 4 maart, verhuist het Diksmuids radiologisch kabinet van het Jan Yperman Ziekenhuis naar ‘de Kupe’ in de Laure Fredericqlaan. Voorheen kon men voor dit kabinet van dr.Wim Faes terecht in de Kasteelstraat. Dat werd enkele jaren terug door Dr. Faes overgedragen aan het Iepers ziekenhuis Jan Yperman. En dat krijgt nu ook onderdak in het Medisch Centrum aan de Laure Federicqlaan. Enkele maanden terug werd reeds de nierdialyse-afdeling ondergebracht in het voormalig Diksmuids zwembad. Bedoeling is dat dit Diksmuide Medisch Centrum verder wordt uitgebouwd wordt tot een polikliniek.
(meer…)

Ga naar de bovenkant