In deze bijdrage vindt u regelmatig een update met de laatste ontwikkelingen rond het Coronavirus in Diksmuide.

13.8.2020

Ook al zien de cijfers er voor Diksmuide voorlopig nog steeds prima uit, toch is gezien de nadrukkelijke blijvende aanwezigheid van het coronavirus volgens het stadsbestuur de organisatie van grootschalige evenementen waarbij social distancing moeilijk na te leven valt, op dit moment niet aan de orde. Daarom werd beslist om de Mivos-triatlon, de fairtrade avondmarkt en de landbouwdag dit jaar niet te organiseren.
Behekst Diksmuide, het jaarlijkse evenement tijdens Halloween zou dit jaar vervangen worden door ‘Wondernacht’. Het evenement zou in combinatie met de Nacht van de Duisternis georganiseerd worden op 10 oktober. Maar voor dit nieuw evenement werd ook besloten om dit op te schuiven naar 2021.
Tenslotte wordt ook het afsteken van vuurwerk verboden.  Verschillende feestcommissies beslisten overigens de afgelopen maanden al zelf om hun dorpskermis te annuleren of aangepast te organiseren. Diksmuide laat de kermissen nog steeds toe, maar ziet er door middel van overleg met de betrokken vrijwilligers op toe dat de evenementen volledig coronaproof georganiseerd worden. En dat betekent alvast zonder vuurwerk.

Lees verder

Ook bij eDiksmuide gaat men, met de start van het verlengd 21 juli-weekend en na een druk nieuwsjaar, genieten van enkele weken deugddoende vakantie.  We zijn er graag terug met onze dagelijkse nieuwsberichten vanaf maandag 17 augustus (na het weekend van 15 augustus).

Tussendoor krijgt u wel, indien er belangrijk nieuws te melden is, nieuwsflashes in onze rubriek “Korte berichten” waarop we gebeurlijk na onze vakantieperiode uitgebreider op terugkomen. Coronanieuws nemen we op in ons bericht “Het Coronavirus in Diksmuide” dat met nieuwe berichten op onze eerste nieuwspagina komt.

Voor de overlijdensberichten tijdens deze vakantieperiode verwijzen we ondermeer graag naar de website van Uitvaartcentrum Cornelis en naar onze rubriek Overlijdensberichten.  En wie op zoek is naar activiteiten in Diksmuide, kan terecht in onze rubriek Uit in Diksmuide

Hiermee blijft u ook tijdens deze vakantieperiode de hartslag van Diksmuide voelen.

Intussen wensen we ook al onze bezoekers een ontspannende vakantie toe!

Het eDiksmuide-team

Foto : Albert Ommey

eDiksmuide 500.000 bezoekers

Aan de vooravond van eDiksmuides, om het met een corona-modewoord te omschrijven, “vakantie-lockdown”, hebben we nog eventjes onze mailbox geledigd.  En daarin vonden we nog enkele nieuwsrestjes.  Zo is er een nieuwe datum geprikt waarop de Raad van State de klacht van oppositiepartijen SP.a-open en N-VA tegen de benoeming van CD&V-burgemeester Lies Laridon zal behandelen.  Als reeds bekend menen Kurt Vanlerberghe (SP.a-open) en Koen Coupillie (N-VA) dat bij de aanstelling niet alle wettelijke regels werden gevolgd. Een eerdere gelijkaardige klacht tegen de aanstelling van de schepenen werd reeds tijdens een andere procedure verworpen door dit rechtsorgaan.  Een eerste zitting in de nu lopende procedure tegen burgemeester Laridon, die voorzien was tijdens het voorjaar, werd door de corona-crisis uitgesteld.  Nu wordt de zitting voorzien op vrijdag 11 september om 9.30 uur.

En we vonden nog meer nieuwsrestjes met ondermeer de visie van de Gecoro op de inplanting van het nieuw politiekantoor dat ze dan toch liever gebouwd ziet aan de Woumenweg, op de gronden van het voormalig financiëncentrum.

Lees verder

De Diksmuidse post van brandweerzone Westhoek kan voortaan voor dringende interventies uitrukken met een gloednieuwe autopomp waarvan woensdagavond de sleutels werden overhandigd door Diksmuids burgemeester Laridon aan korpsoverste Filip Vandenberghe.  Met 6 brandweermannen aan boord zal deze wagen voortaan als eerste aankomen bij een oproep.  De voorbije weken hebben de 50 Diksmuidse manschappen al verschillende oefensessies gehad zodat ze reeds vertrouwd zijn met het voertuig waarmee ze voortaan zullen uitrijden.  De Diksmuidse pompiers hebben wel eventjes moeten wachten op deze nieuwkomer want de bestelling werd reeds 2 jaar terug geplaatst.  Maar het was volgens kapitein Filip Vandenberghe het wachten waard want het voertuig biedt heel wat meer dan zijn voorganger.  De Diksmuidse pompiers rukken dan ook voortaan uit met de nieuwste snufjes.

Lees verder