Diksmuide wordt tijdens de maand april een beetje Nimmerland want Theater De Toverlantaarn brengt dan tijdens zes voorstellingen haar gloednieuwe productie : Op Zoek naar Peter Pan.  Deze aangrijpende theatervoorstelling, met een tekst en regie van Tom Durie, moet het hele gezin een magische ervaring kunnen bezorgen.
Het verhaal : James Barrie, een succesvolle Britse toneelschrijver, zit al een tijdje zonder inspiratie. Op een dag ontmoet hij in Kensington Gardens het gezin Davies; vier broers, samen met hun moeder, Sylvia. Al snel raakt hij geïnspireerd door hun fantasierijke spelletjes. Peter, één van de broers, brengt hem op het idee een verhaal te schrijven over een jongen die weigert groot te worden en in Nimmerland woont.
James’ vrouw, Mary, is helemaal niet gelukkig met de steeds nauwere band die haar man heeft met het gezin Davies. De jongens hebben geen vader meer en Mary vreest dat ze James zal kwijtraken. Ook de groep acteurs die James’ vreemde productie, Peter Pan, op scène moeten brengen, hebben zo hun twijfels over het hele project….
De opvoeringen gaan door in CC Kruispunt op vrijdag 10 april en zaterdag 11 april om 20 uur, zondag 12 april om 15 uur, vrijdag 17 april en zaterdag 18 april om 20 uur en zondag 19 april om 15 uur.
En nu reeds kan men zijn tickets reserveren op www.detoverlantaarn.be . De inkomprijs per persoon bedraagt 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur.  Wie kan genieten van het UiTPAS Kansentarief, kan telefonisch reserveren via 0470 97 36 67. (DLD)

Diksmuide wil volgens onderwijsschepen Marc De Keyrel de verkeersveiligheid in schoolomgevingen verhogen.  Daarom worden verschillende wegmarkeringen in de schoolomgevingen van Diksmuide in de loop van maart en april in een nieuw jasje gestoken en er komen extra aanduidingen van de ‘zone 30’ in grote vlakken op de rijweg.  Deze vlakken worden niet geverfd maar ze worden wel op de weg gebrand met de thermoplast. Naast het feit dat deze kunststof duidelijker is dan de gebruikelijke verven, heeft het ook een goede slipweerstand en is het milieuvriendelijk en duurzaam. Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters keurde hiervoor vorige week een subsidie van 12.400 euro goed.

Lees verder

Om het nieuw Woumens ontmoetingscentrum Walnes nog stijlvoller te maken, organiseren de cultuurraad en de stedelijke cultuurdienst een haiku-wedstrijd.  Aan deze wedstrijd zijn geen geldprijzen verbonden maar de beste haiku’s worden wel geïntegreerd in het Ontmoetingscentrum van Woumen waar ze op de ramen zullen verschijnen.  Creatieve schrijfsels worden ten laatste op 31 maart om middernacht verwacht. Een jury, samengesteld uit leden van de stuurgroep van de cultuurraad, de schepen voor cultuur, inwoners van Woumen, … zal dan tegen eind april de ingestuurde haiku’s beoordelen op vorm en inhoud.

Lees verder

Om de sporters in het nieuw sportcomplex De Pluimen een goede dienstverlening te bieden, gaat Diksmuide in de omliggende woonwijken op zoek naar helpende handen.  Om de permanentie aan het onthaal ook in de avondblokken tussen 21 uur en het sluitingsuur rond 22.30 uur te garanderen, zoekt men hiervoor losse medewerkers.  Nieuw is het idee van de inzet van losse medewerkers overigens niet want ook voor de naschoolse opvang in de scholen wordt dit systeem al gebruikt.  Er wordt een vaste vergoeding van 7,50 euro per uur voorzien met een maximum an 15 euro per shift.

Lees verder