912, 2023

Restjes van de weeK

Weekje later
De aanbesteding van de nieuwe evenementenzaal op de Boterhalle-site was voorzien op dinsdag 12 december om 13.30 uur.  Maar schepen van patrimonium Marc De Keyrel maakte donderdagavond bekend dat de voorstellen van de kandidaat-aannemers nu pas tegen 19 december.  Volgens de schepen had een aantal ondernemingen vragen over het dossier. De architecten hebben dit verduidelijkt maar hierdoor werd ook de periode om het dossier in te dienen met één week verlengd. Hierdoor zal het aanbestedingsbedrag nog niet bekend zijn wanneer op de gemeenteraad van 18 december de goedkeuring van het budget van 2025 wordt voorgelegd.
(meer…)

Zet fair trade op de feesttafel

8 december 23|

Hoe men van eindejaar de warmste tijd van het jaar kan maken, dat kan men ontdekken in de Wereldwinkel. Op zaterdag 9 en zondag 10 december organiseert de Diksmuidse Oxfam-Wereldwinkel zijn jaarlijkse cadeaudagen in de eetzaal van de ’t Saam-campus Aloysius met ingang via de Wilgendijk 30. Men vindt er alle benodigdheden om fair trade op de feesttafel en onder de kerstboom te zetten: faire cadeaus en een feestmenu gemaakt met eerlijke ingrediënten die bovendien ook tot boeiende gesprekken kunnen leiden.
(meer…)

Provinciegouverneur spreekt Diksmuide vrij van propaganda-inbreuk

8 december 23|

Was de stand van zaken van zijn beleidsplan, die het Diksmuids stadsbestuur aan de Diksmuidelingen heeft bezorgd via het stedelijk informatieblad Yzersterk van oktober, een informatieve publicatie dan wel een vroege verkiezingspropaganda? Volgens de oppositieraadsleden Kurt Vanlerberghe en Koen Bultinck was dit wel degelijk propaganda, volgens het schepencollege neutrale informatie. Maar het laatste woord was voor de gouverneur en die stelde het stadsbestuur in het gelijk. Burgemeester Laridon die zich in dit dossier persoonlijk aangevallen wist door raadslid Vanlerberghe, heeft het nu in een reactie over laster en eerroof.
(meer…)

Het mobiel energieloket is in Diksmuide

7 december 23|

Nog tot 10 december is het Energiehuis Westhoek met zijn mobiel Energieloket te gast in Diksmuide.  Wie geïnteresseerd is in het vergelijken van energiecontracten, informatie zoekt over renovatiemogelijkheden, vragen heeft bij de warmtefoto van zijn gevel of meer wil weten over de MijnVerbouw-lening en premies, die kan deze info vinden in het Mobiel Energieloket.  In Diksmuide staat het loket op vrijdag 8 december van 9 uur tot 12 uur bij OC Walnes te Woumen en op maandag 11 december tijdens de marktdag van 8 uur tot 12 uur op de Grote Markt. (DLD)

Vernieuwd toeristisch onthaal : om goeste van Diksmuide te krijgen

7 december 23|

Diksmuide en de provincie hebben elk 20.000 euro gespendeerd aan Diksmuides toeristisch onthaal dat na zijn metamorfose meer eigentijds werd en aangepast aan bezoekers die meer visueel ingesteld zijn. Zo werd dit onthaal een overzichtelijke inspiratie- en beleveringsruimte die bezoekers nog meer goesting doen krijgen om Diksmuide, en bij uitbreiding de Westhoek te ontdekken. Maar uiteraard blijven ook de onthaalmedewerkers het gezicht van het infokantoor, ook de persoonlijke service wordt niet vergeten.
(meer…)

Ga naar de bovenkant