1706, 2024

Kortemarkse timmerman bouwt nieuw politiekantoor

Het Kortemarks bedrijf Decleir Houtconstructies neemt het grootste deel van de bouw van het nieuw zonaal politiekantoor voor haar rekening.  Het nieuw onderkomen voor de 100 medewerkers van zone Polder is immers een houtmassiefbouw.  In amper 2,5 maanden staat het twee verdiepingen hoog gebouw overeind.  Tijd om de symbolische meiboom te plaatsen.  Maar het werk is uiteraard nog niet af, de oplevering van het gebouw is voorzien in het eerste kwartaal van 2025, de ingebruikname voor de zomer van 2025.   Het gebouw kost 9 miljoen euro, het hele project met de aankoop en de sloop van het oud financiegebouw 11,5 miljoen euro.
(meer…)

Kaartenverkoop voor 30ste cultuurseizoen van CC Kruispunt

15 juni 24|

Op woensdag 19 juni start om 9 uur ’s morgens de kaartenverkoop van het 30ste cultuurseizoen van CC Kruispunt. Men deze kaarten zowel online reserveren via www.cckruispunt.be, aan de balie in het cultuurcentrum zelf waar men zowel cash als met bancontact kan betalen of telefonisch via 051/79.32.50. Wie voor dat laatste opteert moet wel vervolgens binnen de 7 dagen het verschuldigd bedrag betalen, zoniet vervalt de reservatie. Het nieuw cultuurseizoen zelf start tijdens het eerste weekend van september met een theaterfestival in de tuin van CC Kruispunt.
(meer…)

Diksmuide krijgt en geeft tijdens de stappenclash

14 juni 24|

Met 160 miljoen stappen door 484 Diksmuidelingen, wat goed is voor 112.219 kilometer, is Diksmuide de grootste Vlaamse kilometervreter tijdens de voorbije stappenclash waaraan 170 steden en gemeenten deelnamen. Diksmuide stapte hiermee symbolisch 3 maal rond de aarde. Won Diksmuide hiermee dus goud, in de regionale stappenclash, die het aantal ingevoerde stappen afweegt tegenover het aantal volwassen inwoners, was Diksmuide dan weer tweede na Mesen. Maar Diksmuide kreeg hiervoor niet alleen titels, ze deelde ook zelf prijzen uit aan de Diksmuidelingen die deelnamen aan de stappenclash.
(meer…)

De Diksmuidse resultaten van de voorbije verkiezingen

14 juni 24|

Reeds eerder publiceerden we de resultaten van de voorbije verkiezingen van het kanton Diksmuide dat bestaat uit Diksmuide zelf en Kortemark, Koekelare, Houthulst en Lo-Reninge. Daarin was Vlaams Belang de duidelijke overwinnaar. Dat blijft zo als we de resultaten voor Diksmuide alleen bekijken, zij het minder uitgesproken : Vlaamse Belang 27,6% (+ 4,2), CD&V 22,7% (- 2,7), N-VA 19,5% (+ 3,8), Vooruit 12,2% (- 0,5), Open VLD 7,7% (- 6,9) en Groen 4,1% (status quo). Wij plaatsten deze winsten en verliezen ook tegenover de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Krijgen we in oktober gelijkaardige verschuivingen?
(meer…)

’t Saam-leerlingen verkopen snacks voor goede doelen

13 juni 24|

Tijdens dit schooljaar hebben leerlingen van het 5de jaar Onthaal, Organisatie en Sales van de campus Cardijn van de ’t Saam-school verschillende snacks verkocht in hun winkeltje Shopaholic op school. Ze verkochten deze snacks iedere maandag en vrijdag tijdens de speeltijd aan de andere leerlingen.  Dit winkeltje bracht uiteindelijk 1.700 euro op en die som werd verdeeld over twee goede doelen : Villa Rozenrood en De Walhoeve (foto). De Walhoeve uit West-Vleteren is een organisatie in de jeugdzorg. Villa Rozenrood in De Panne ondersteunt de veerkracht van gezinnen.  Elk goed doel kreeg een cheque van 850 euro.
(meer…)

Ga naar de bovenkant