1304, 2024

Raad voor Vergunningsbetwistingen redt bomen van … inmiddels gekapt bos

Eind 2022 sloeg boomverzorger Günther Claes alarm : er was een kapvergunning afgeleverd voor 32 volwassen bomen in het privaat gedeelte van het park van het Esenkasteel. Op haar beurt tekende de VZW “Bescherm Bomen en Natuur” op vraag van Diksmuideling Günther Claes beroep aan tegen deze vergunning. Nu heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen hierover uitspraak gedaan. De vergunning werd nietig verklaard. Toch zijn hiermee deze bomen niet gered. De betrokken bomen werden immers enkele maanden terug al gekapt, het bos is verdwenen (foto).
(meer…)

Diksmuide plaatst zijn beide marktdagen in de kijker

12 april 24|

April is de Maand van de Markt. En Diksmuide mag een maand lang met de maandagmarkt en de boerenmarkt op zaterdag twee maal per week zijn marktdag in de kijker plaatsen. Beide marktdagen brengen immers leven in de brouwerij en bezoekers vinden er volgens burgemeester Lies Laridon, die bevoegd is voor lokale economie, een verrassend en lokaal aanbod. Wie in april aankopen doet tijdens één van beide markten, maakt daarenboven kans op mooie prijzen. Bij elke aankoop in april bij een deelnemende marktkramer krijgt men immers een kaartje met een unieke code. Deze code kan men registreren op maandvandemarkt.be.
(meer…)

Bob heet in Diksmuide voortaan AdOnis

12 april 24|

Donderdagavond mocht Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt in tennisbar SweetSpot op de Pluimen Diksmuides eerste alcoholvrij bier voorstellen : AdOnis. Nachtraaf brouwde tot dusver 10 verschillende degustatiebieren waarbij steevast een volle smaakbeleving voorop staat. Met deze AdOnis heeft ook deze alcoholvrije Nachtraaf zijn volle smaak van degustatiebier behouden. De hoppe smaakt goed door en er blijft een rijke nasmaak in de mond hangen. Diksmuids schepen Martin Obin was bij de voorstelling alvast trots dat nu ook Diksmuide zijn eerste eigen alcoholvrij bier heeft.
(meer…)

Speelschare en Speelkring nodigen hun muzikale vrienden uit

11 april 24|

Op zondagvoormiddag 28 april organiseren de jongerenorkesten Speelkring en Speelschare in hun lokaal aan de Wilgendijk 30 hun Muzikale Vriendendag.  Bedoeling is dat leden van Speelkring en Speelschare hierop hun vrienden-musici uitnodigen om samen een repetitie mee te maken.  Muziekplezier en vriendschap zijn dan ook de hoofdingrediënten van deze activiteit.  Er wordt wel gevraagd hiervoor vooraf in te schrijven zodat iedere muzikanten een haalbare partituur kan krijgen want hoofdoel is met velen samen musiceren.
(meer…)

Broedende vogels blokkeren fietssnelweg in Esen

11 april 24|

Nu de knoop rond het tracé van de fietssnelweg tussen Zarren en Esen, die aan de noordzijde van de spoorlijn komt, ontward lijkt, is er een nieuw obstakel die de realisatie blokkeert : broedende vogels. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) blokkeert immers de plannen om verlichting te plaatsen die broodnodig is voor fietsende schoolkinderen die er tijdens de donkere wintermaanden moeten passeren. Dit zou immers volgens ANB vogelbroedplaatsen in het gedrang brengen. Het Esens Bewonersplatform roept nu via een open brief de hulp in van bevoegd minister Zuhal Demir om alsnog een minimale verlichting te kunnen plaatsen.
(meer…)

Ga naar de bovenkant