2303, 2023

Tiental workshops tijdens opendeur van Diksmuidse GO-scholen

Op zondag 26 maart gooien de beide Diksmuidse campussen van de Inspirascholen van het gemeenschapsonderwijs hun deuren open. Het wordt niet de klassieke opendeur, wel kan men er door de dag heen terecht voor een tiental workshops die niet alleen een beeld geven van het aanbod van deze scholen maar de deelnemers er ook laat van proeven. Aan de Grauwe Broedersstraat richt het aanbod zich tot het verder studeren, in de Kaaskerkestraat staan vooral haar- en schoonheidsverzorging en uiteraard de slagerij-traiteurafdeling centraal. En kandidaat leerlingen en hun ouders kunnen voor komende zondag ook persoonlijke informatiemomenten boeken.
(meer…)

Op zoek naar voorjaarsbloeiers en Diksmuides historische vestingswallen

22 maart 23|

Voor haar jaarlijkse lentewandeling blijft Ruimte deze maal dicht bij huis. Het wordt op zondag 26 maart in en rond Diksmuide een natuurhistorische lentewandeling waarbij men op zoek gaat naar sporen van de historische vestingswallen enerzijds en waarbij men anderzijds ook het oog laat vallen op voorjaarsbloeiers. Volgens Ruimte-woordvoerder Jozef Dumoulin legt gids Michel Maeckelbergh daarbij een zeker verband met de aandacht die door zowel Ruimte als door de plaatselijke Davidsfondsafdeling werd gegeven aan de wederopbouw van Diksmuide na de eerste wereldoorlog.
(meer…)

Wak Maar Proper-koor met concerten in het kwadraat

22 maart 23|

Op zondag 2 april zorgt het solidariteitskoor Wak Maar Proper voor een uniek concert in OC Ter Zaele in Beerst. Dit dubbelconcert Esperanza wordt verzorgd samen met dameskoor Estrella uit Ledegem. Beide koren zullen samen en apart zingen tijdens dit gezamenlijk optreden. De opbrengst van het concert in Beerst gaat naar de bijzondere Oostende lunchbar “Lizette en Lucien” die gerund wordt door jongvolwassenen met een beperking die hiervoor de hulp krijgen van begeleiders. En dit dubbelconcert wordt nog eens herhaald op 16 april in Ledegem. Of hoe Wak Maar Proper en Estrella met 2 concerten en 2 koren zorgen voor concerten in het kwadraat.
(meer…)

De mandaatbreuklijnen binnen Diksmuides stadsbestuur

21 maart 23|

Op de jongste gemeenteraad kreeg cd&v-raadslid en voormalig schepen Gaby Verstraete een mandaat bij de intercommunale Publilec. Eerder had Idee Diksmuide-raadslid Jonas Debaillie (foto boven) afstand gedaan van dit mandaat. Intussen gaf het Idee Diksmuide-raadslid wat meer duiding bij zijn vertrek uit deze intercommunale. Meteen legt dit ook enkele mandaatbreuklijnen binnen de Diksmuidse meerderheid bloot. Reeds tijdens de vorige bestuursperiode zorgden de talrijke mandaten door toedoen van toenmalig oppositiepartij Idee Diksmuide voor verhitte discussies in de raadzaal. Nu deze partij deel uitmaakt van het bestuur, blijken de mandaatbreuklijnen niet verdwenen maar blijven ze wel meer binnenskamers.
(meer…)

Woumen gaat swingen

21 maart 23|

Woumen mag zijn dansschoenen opblinken en klaar zetten want op zaterdag 25 maart gaat Woumen swingen. De Woumense cultuurgroep, die het dorp ieder jaar een cultureel evenement bezorgt, biedt deze maal een muzikale avond aan met The Vanco Brothers. Zij spelen vanaf 20 uur in OC Walnes hits uit de jaren 70-80-90-…. Dit moet iedereen, zoals dat vroeger gebeurde, opnieuw aan het dansen zetten. De aanwezigen krijgen bovendien de mogelijkheid hun favoriete nummer aan te vragen. En uiteraard dat ook het natje, als een streekbiertje, niet zal ontbreken. De toegang is gratis.
(meer…)

Ga naar de bovenkant