2007, 2024

Ook eDiksmuide neemt vakantie

Ook bij eDiksmuide gaan we genieten van enkele weken deugddoende vakantie. We zijn er graag terug met onze dagelijkse nieuwsberichten vanaf vrijdag 16 augustus. Belangrijk nieuws zal tijdens de vakantieperiode gemeld worden via extra berichten waarop na de vakantie dieper wordt ingegaan.

Voor de overlijdensberichten tijdens deze vakantieperiode verwijzen we graag naar ondermeer de website van Uitvaartcentrum Cornelis en naar onze rubriek Overlijdensberichten. En wie op zoek is naar activiteiten in Diksmuide, kan terecht in onze rubriek Uit in Diksmuide. of op Bezoek Diksmuide.

Hiermee blijft u ook tijdens deze periode de vakantiehartslag van Diksmuide voelen.

Intussen wensen we ook al onze bezoekers een ontspannende vakantie toe!

Het eDiksmuide-team

Foto : Albert Ommey

Diksmuides streekbierenfestival : niet zuipen, wel degusteren

19 juli 24|

Diksmuide is bij het brede publiek vooral bekend als stad van boter en kaas. Maar als het van de nieuwbakken vzw ‘De Degustanten’ afhangt, mag daar straks in één adem ‘bier’ aan worden toegevoegd. Het Papegaaibier en Den Uytkanter en bieren van Nachtraaf en Oerbier, het zorgt dat zowat iedere bierliefhebber het gerstenat van zijn smaak in Diksmuide kan vinden. Daarom vonden Steven Vanhecke, Luc Willaert, Christiaan Buyle en Lieven Onraedt, die deze nieuwe vzw boven de doopvont, of beter de roerkuip hielden, het hoog tijd dat ook Diksmuide zijn eigen streekbierfestival kreeg. En die eerste editie komt er aan op 10 en 11 augustus.
(meer…)

Diksmuide wordt een openluchttheater

18 juli 24|

Op donderdag 15 augustus wordt het centrum van Diksmuide opnieuw één groot openluchttheater. Tijdens Markt op Stelten XL kan men op verschillende locaties terecht voor straattheateracts die meerdere keren worden opgevoerd. Hierdoor kan iedereen zijn eigen programma samen stellen. Maar daarnaast is er ook nog een tweedehandsboekenmarkt, een speeldorp en een zomerterras om de rustpauzes tussen de acts op te vullen. Op het zomerterras kan men ook vanaf 12 uur terecht voor een drankje of een lokaal streekproduct. De dag wordt tenslotte afgesloten met een vleugje rock’n roll. Markt op Stelten XL is gratis bij te wonen.
(meer…)

Speelschare concerteert in voormalige DDR

17 juli 24|

Na 40 jaar is het een kleine traditie dat de Diksmuidse muziekgroep Speelschare bij het begin van de zomervakantie op concertreis trekt. En dit jaar trok men de voorbije weken naar het oosten van Duitsland, de voormalige DDR. Aan de Oostzee in de omgeving van de universiteitsstad Rostock, konden de musici, volgens het vast reisrecept, genieten van een mix van cultuur, sport en spel. En daarnaast concerteerden ze ook. Met een concertprogramma van nagenoeg anderhalf uur wisten de Oost-Duitsers het uitgevoerde repertoire overigens zeer te waarderen. Nu gaat de riem er enkele weken af om bij het einde van de vakantie te starten met de voorbereiding van een groots kerstconcert op zondag 22 december.
(meer…)

Politici krijgen 23 sleutels voor een betere natuur en milieu in de Westhoek

16 juli 24|

Peter Bossu, niet alleen bekend in Diksmuide als voormalig schepen en SP.-a-politicius, maar vooral als milieuactivist, heeft na een sabbatperiode een nieuw boek uit. Hij is immers al (mede)auteur van diverse boeken die vaak milieu en natuur in de Westhoek als onderwerp hebben. In zijn jongste boek “Waar er nog ruimte voor is” maakt hij niet alleen een tussenstand op maar neemt hij ook de verdediging voor het natuurbehoud van de Westhoek op. En dat doet hij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober met 23 sleutels die de natuursituatie in deze regio kunnen verbeteren.
(meer…)

Ga naar de bovenkant