3009, 2023

Restjes uit de raad en de weeK

Overlast van auto’s in Bethoosterse Broeken
Op de voorbije gemeenteraad hekelde N-VA-raadslid Koen Coupillie de overlast van auto’s in de Bethoosterse Broeken. Hij vroeg aan het stadsbestuur de nodige maatregelen te nemen om het wildparkeren, dat schade berokkent aan de landerijen van landbouwers, tegen te gaan. Maar voor burgemeester Laridon (CD&V) is de signalisatie duidelijk : parkeren is er verboden. Rest de handhaving. Ze vroeg aan raadslid Koen Coupillie om wildparkeerders te verklikken bij de politie.
(meer…)

Wachten op de eerste steen van de nieuwe Boterhalle

29 september 23|

Ondanks de verdubbeling van de kostprijs van de nieuwe evenementenzaal op de Boterhalle-site (eDiksmuide 22.09) wil de CD&V-IdeeDiksmuide-meerderheid toch verder gaan met de bouw ervan. Dat bleek op de jongste gemeenteraad. Zelfs van enig uitstel, als voorgesteld door de N-VA-Vooruit-oppositie wilde ze niet horen. Toch is het uitkijken wanneer de eerste steen zal gelegd worden. Zo werd weliswaar de omgevingsvergunning reeds door de deputatie goedgekeurd maar daartegen kan nog beroep aangetekend worden. En in de wandelgangen van het stadhuis is, ondanks de publieke verklaringen, te horen dat niet iedereen binnen de meerderheid daar ongelukkig mee zou zijn.
(meer…)

Startschot van Vlaamse Cross Cup in Diksmuide

29 september 23|

Op zondag 1 oktober wordt op het sportpark De Pluimen in Diksmuide het startschot gegeven van de Vlaamse Aspiranten Cross Cup. Om 11.30 uur wordt het startschot gegeven voor de miniemen. Om 13.30 uur is het de beurt aan de aspiranten. De cross wordt verreden op het veldritparcours dat werd uitgetekend door wijlen Eric De Vlaeminck, veelvoudig wereldkampioen in deze wielerdiscipline. De aankomstlijn is in de Rijkswachtstraat getrokken. Hierdoor is deze straat zondag onderbroken voor het verkeer. Deze cyclo-cross is gratis toegankelijk. Meer info bij bij Ronny Buggenhout van wielerclub het Petit Pariscomité: 0477/599.699 (DLD)

Politie Polder zoekt 5 nieuwe inspecteurs

28 september 23|

Politie Polder, die opereert in de gemeenten Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Kortemark, is op zoek naar nieuwe inspecteurs.  Momenteel zijn er immers 5 van 95 operationele functies niet ingevuld.  Hiervoor organiseert ze op woensdag 18 oktober en zaterdag 21 oktober, telkens van 14 uur tot 16 uur, in de Diksmuidse sporthal De Pluimen sessies met info over de job enerzijds en de opleiding anderzijds.  Om deel te nemen moet men zich wel vooraf inschrijven.  Hiervoor klik hier.
(meer…)

Met steun uit Middelkerke : Keiem speelt op een kunstgrasveld

28 september 23|

Het heeft volgens de Keiemse schepen Marc Deprez (foto) niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk heel wat voeten in de aarde gekost maar de vele Keiemse voetballers van Sporting Keiem kunnen voortaan eindelijk spelen op een kunstgrasveld. Maar om hiervoor een vergunning te krijgen op een zonevreemd terrein, daarvoor zijn karrevrachten argumenten nodig geweest om het departement Omgeving van de Vlaamse Gemeenschap te overtuigen. En er kwam hiervoor zowaar een duwtje uit Middelkerke want burgemeester en parlementslid Jean-Marie Dedecker, die aanwezig was op de officiële ingebruikname, gaf nog een duwtje extra voor de Keiemse voetballers.
(meer…)

Ga naar de bovenkant