Voor de derde maal houdt de Vladslose wijk De Kotjes langs de Wijnendalebaan haar kotjesfeesten.  En deze maal willen ze twee dagen feesten.  Op zaterdag 20 juli is er deze maal een oldtimer tractor treffen met een rondrit.  Vervolgens worden deze tractoren nog tentoongesteld.  Op zondag 21 juli is er ’s middags opnieuw het eetfestijn met beenham.  En in de namiddag is er nog een optreden van dansschool El Sanscha en van Edel Ways XL.  Doorlopend is er voor de kleinsten nog een spingkasteel en voor de iets groteren hapjes en drankjes.  Alle ingrediënten zullen dan ook aanwezig zijn om er een plezant feest van te maken.

Bestuurslid van het organiserend comité, Eric Vansteelandt, is zelf een fervent oldtimer-tractor-liefhebber. Hij heeft dan ook heel wat collega’s warm kunnen maken voor wat intussen het enige oldtimer-tractor-treffen is op het Diksmuids grondgebied. De belangstelling is alvast groot want er wordt zowaar een deelnemer uit het Brabantse Halle verwacht. Men rekent dan ook op de deelname van een 80-tal tractors. In een recent verleden waren er gelijkaardige maar intussen verdwenen evenementen tijdens de jaarlijkse Kaaskerkekermis en in Keiem onder de vlag van de Oude Gloriën. Kotjes-secretaris Marc Deprez was van deze laatste ook mede-organisator en is dan ook verheugd met De Kotjes opnieuw een dergelijk treffen te kunnen organiseren.
De deelnemers wordt op zaterdagmorgen vanaf 8 uur ontvangen voor een ontbijt en een uurtje later vertrekt de rondrit die een tussenstop doet aan ’t Roone Plezier in Woumen. Eens terug op De Kotjes worden de voertuigen tentoongesteld en de chauffeurs kunnen er aanschuiven voor frietjes met snacks. De oldtimer-tractor-expo kan vrij bezocht worden vanaf 14 uur.

Het tweede luik van deze tweedaagse start op zondag 21 juli, de nationale feestdag, met een eetfestijn. Men serveert er vanaf 12.30 uur beenham met groentjes en frietjes. Volwassenen kunnen er hun voetjes onder de tafel schuiven voor 20 euro, voor kinderen tot 12 jaar is dat 15 euro. En dan zijn er nog aansluitend twee gratis optredens. Om 14.30 uur komt dansschool El Sanscha op het podium en omstreeks 16.30 uur is er het optreden van Edel Ways XL, een akoestische band die naar hun zeggen zorgt voor de beste pop- en rock-covers. Bij het organisatiecomité hoopt men met dit programma opnieuw heel wat plezant volk te kunnen samen brengen wat volgens hen van vitaal belang is voor het sociaal weefsel van een samenleving. En om het iedereen wat comfortabeler te maken in deze onstabiele weertijden heeft men ook gezorgd voor een professionele feesttent. Het organisatiecomité wordt gevormd door Danny De Keyser (voorzitter), Filip Denblyden (ondervoorzitter), Franky Vanoverbeke (penningmeester), Marc Deprez (secretaris en pr) en Eric Vansteelandt (bestuurslid). Bij hen kunnen kaarten voor het eetfestijn gekocht worden of via 0475/891.578 (DLD)