Met een boottocht op de Handzamevaart en de IJzer start men vandaag, donderdag 4 juli, het zomerseizoen in Diksmuide.  Behalve op woensdag wanneer er een pauze wordt ingelegd, zijn er tot eind augustus iedere dag van de week activiteiten.  Daarnaast zijn er nog evenementen als het cultuurfestival Straat Onderstroom, de kalligrafietentoonstelling in Lampernisse, een streekbierenmarkt op de Grote Markt, de pop-up expo ‘Geraakt’ , het straattheaterfestival Markt op Stelten XL op donderdag 15 augustus en het spektakel ‘De IJzer Vertelt’ waarvoor nog enkele tickets beschikbaar zijn.

Op maandag kan men vanaf 19.30 uur genieten van een gratis zweetsessie op de Grote Markt en bij regenweer in het sportcomplex De Pluimen. Op dinsdag zijn er telkens om 20 uur de koerconcerten op de binnenkoer van het stadhuis waar men niet alleen kan genieten van sfeervolle muziek, zuiderse klanten, jazzy invloeden en folk maar ook van andere verrassende sounds. En iedere donderdag programmeert de toeristische dienst een leuke, al dan niet gratis, activiteit als fietszoektochten, toeren met solex of scooter, waterplezier of speurtochten. Voor de Zomerse Vrijdagen kan men iedere vrijdag van de zomer terecht op een Diksmuids horeca-terras voor een concert en voor het eerst op vrijdag 5 juli bij het Pax Hotel. Op de zaterdagnamiddagen 27 juli en 24 augustus zijn er dan weer kinderstreken op de Grote Markt met onder meer een zeepkistenrace en een hindernissenparcours. En tijdens de zomermaanden kan men op zondag vanaf 11 uur genieten van een aperitiefconcert bij de kiosk op de Grote Markt. Op zondag 7 juli zorgt de harmonie Burgerskring voor het eerste optreden.

Naast de wekelijks terugkerende activiteiten zijn er ook nog de evenementen. Over Straat Onderstroom, het gratis cultuurfestival waarvoor men dit jaar aan de boorden van de Handzamevaart moet zijn, las u reeds meer op www.eDiksmuide.be. In de voormalige kerk van Lampernisse kan men dan weer terecht voor de expo ‘water’ waar 30 werken van de kalligrafievereniging Ampersand te zien zijn. Daarnaast zijn er nog drie gratis workshops, telkens de 9de van juli, augustus en september. Meer info : www.ampersand-diksmuide.be . Nieuw is op zaterdag 10 en zondag 11 augustus een streekbierenmarkt waar men ook een mooi aanbod aan niet-alcoholische dranken zal serveren. Een het hoogtepunt wordt ook dit jaar het straattheaterfestival Markt op Stelten op donderdag 15 augustus. Maar dat is nog niet het einde van de zomer want eind augustus strijkt nog de Vierdaagse van de IJzer neer in Diksmuide, er is van 26 augustus tot 9 september nog een reizende pop-up expo ‘Geraakt’ in het Museum aan de IJzer en tenslotte het spektakel ‘De IJzer Vertelt’ op 30 en 31 augustus. Meer details : klik hier. (DLD)