Voortaan kan men aan het Diksmuids station terecht voor een deelwagen. Het station krijgt deze deelwagen als Hoppinpunt, de plaats waar volgens het nieuw Vlaams systeem verschillende mobiliteitsmogelijkheden bij elkaar komen. Overigens komen er in West-Vlaanderen op termijn 96 deelwagens bij 51 Hoppinpunten. In Diksmuide komt er rond de jaarwisseling nog een tweede deelwagen. En opvallend, Diksmuide plaatst deze deelauto extra dicht bij zijn burger want bij zijn standplaats staat niet alleen een bord van uitbater Claus2you maar ook het bord Close2you (zie foto hieronder). Toevallig of niet maar de uitspraak van Claus2you en Close2you klinkt exact hetzelfde en de laatste staat vrij vertaald voor : dicht bij jou.

Nadat men de app heeft geïnstalleerd kan men de deelwagen reserveren via het autodeelplatform Claus2you. Zowel particulieren als bedrijven kunnen er gebruik van maken. De wagen kan vervolgens na de reservatie opgehaald worden op de parking aan de Bortierlaan waar hij zijn eigen plekje heeft met de dus dubbele creatieve naam. Voor het gebruik betaalt men vanaf 3,49 euro per uur, er is geen waarborg of abonnementskost.

Hoe men de deelwagen, in Diksmuide een personenwagen Mazda, kan reserveren, voor meer details kan men terecht op www.claus2you.be.
Daarnaast kan men ook nog terecht bij het Geluvelds bedrijf Claus Mobility, eigenaar van dit deelplatform via 057/46.64.48 voor meer info over Claus2you, of in Diksmuide Close2you. Al klinken beide aan de telefoon toch hetzelfde … (DLD)