Bij de Diksmuidse glasbollen werden cartoons geplaatst die de druglijn moeten in de kijker plaatsen.  Daar kan men terecht voor alle vragen over drugs, pillen, gamen, gokken en dus ook drank.  Vandaar de keuze om deze cartoons bij de glasbollen te plaatsen waar men terecht kan met lege flessen.  Wie vragen heeft, hetzij als gebruiker, hetzij als iemand die bezorgd is om een medeburger kan chatten, bellen of mailen met een vrijwilliger van de druglijn.  De druglijn kan gecontacteerd worden via www.druglijn.be of via 078/15.10.20.

Vorig jaar werd het drugsoverlegplatform (DOP) heropgestart.  Hiermee wil men de Diksmuidelingen sensibiliseren over thema’s als drugs, alcohol, gamen, medicatiegebruik of verslaving in het algemeen.  Daarnaast moet het DOP ook het bestuur adviseren over drugspreventie.

In haar actieplan werden verschillende acties op lange en korte termijn voorzien.  Eén van deze acties is de promotie van de druglijn.  In het kader daarvan werd nu bij iedere glasbol in Diksmuide, zowel in het centrum als in de deelgemeenten, een bordje geplaatst die de druglijn in de kijker plaatst. (DLD)