Vanaf 15 mei wordt de stationsparking afgesloten. Deze wordt heraangelegd en wordt een pendelparking voor 160 plaatsen met een veilige in- en uitrit. Daarnaast komt er ook een fiets- en wandeltunnel onder de sporen ter hoogte van het station. Tijdens deze werken wordt van 6 tot 14 juni ook de spooroverweg in de Esenweg afgesloten. De overweg en het asfalt errond wordt vernieuwd. Er is een wegomlegging voorzien via de Eikhofstraat. Tijdens deze werken geldt er voor de parkeerplaatsen in de Bortierlaan aan de zijde van het station geen blauwe zone.

Is er geen blauwe zone voor de parkeerplaatsen aan de zijde van het station, de parkeerplaatsen aan de zijde van de handelaars blijven wel blauwe zone. Ook de zone voor kortparkeren blijft behouden. Wie een plaatsje in deze omgeving zoekt voor lang parkeren kan terecht in de Lange Veldstraat tussen de Laure Fredericqlaan en het Koreaplein. Tenslotte verhuizen de glasbollen, die momenteel op de stationparking staan, terug maar tijdelijk naar de kop van de parking in de Lange Veldstraat naast het Medisch Centrum.
Tijdens de werken aan de spooroverweg, tussen 6 en 14 juni, zal ook de Rozemarijnstraat afgesloten worden voor het verkeer.

Wie vanuit de Maria Doolaeghestraat richting Bortierlaan wil, zal wel gewoon door kunnen. Verder zullen ook de bussen van De Lijn de wegomlegging via de Eikhofstraat volgen. Reizigers worden aangeraden de routeplanner van De LIjn te raadplegen voor de gevolgen voor buslijnen en haltes. Ook fietsers en voetgangers zullen niet kunnen passeren aan de afgesloten spooroverweg. Wel kan men de bestaande doorgang onder de sporen gebruiken;
Tijdens het weekend van 8 en 9 juni wordt de fiets- en wandeltunnel onder de sporen geschoven. Dan zal er geen treinverkeer zijn tussen De Panne en Lichtervelde. Er worden vervangbussen voorzien. (DLD)