Café IJzerboomgaard op het gelijknamig provinciedomein in Diksmuide, heeft extra terrasmeubilair dat ervoor zorgt dat voortaan ook grotere groepen samen kunnen zitten op het terras om er van een hapje en een drankje te genieten. De uitbater, de vzw De Groene Kans, kon voor deze extra uitgave rekenen op de financiële steun van de afdeling Westhoek-Nieuwpoort van Rotary. Deze serviceclub bezorgde voor deze aankoop een gift van 3.350 euro. Het café is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. En tijdens de vakantiemaanden juli en augustus ook op donderdag.

De vzw De Groene Kans is een sociale onderneming in de Westhoek. Als maatwerkbedrijf stelt ze ruim honderd mensen tewerk die geconfronteerd worden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Groene Kans heeft hiervoor drie afdelingen : Groen, Voeding en Recreatie. Onder de recreatie valt de uitbating van ’t Land van Vlierbos in provinciedomein De IJzerboomgaard. Op haar beurt is dat de verzamelnaam voor de kinderboerderij, de pluktuin voor bloemen en kleinfruit en café de IJzerboomgaard.

In Café de IJzerboomgaard kunnen een 7-tal werknemers aan de slag onder het toeziend ook van een maatwerkcoach tewerkgesteld.  Ze bieden aan de klanten heerlijke lokale, biologische en fairtrade producten aan. Dit gebeurt onder de vorm van verschillende warme en koude dranken, maar ook met  soep, een lichte lunch of desserts.  Overigens is het in het café ook mogelijk om de eigen producten van ’t Land van Vlierbos aan te kopen.  Daarvoor kan men kiezen uit verschillende soorten confituren en siropen. (DLD)