De uit de Diksmuidse Woumenweg afkomstige maar thans in Gent woonachtige Thomas Van Gelder heeft als lid van Die Verdammte Spielerei de Ultima Publieksprijs gewonnen, één van de dertien Vlaamse Cultuurprijzen.  En Thomas zal deze prijs niet alleen delen met de andere leden van de groep, het bedrag van 10.000 euro dat verbonden is aan deze prijs wil men integraal … opdrinken tijdens een niet georganiseerd maar spontaan volksfeest dat vermoedelijk op 26 mei zal doorgaan in Gent.  Of hoe Die Verdammte Spielerei haar prijs wil delen met haar fans.  Overigens is de groep op 30 en 31 augustus ook te gast in Diksmuide tijdens het spektakel “De IJzer vertelt”.

Voor de publieksprijs waren er meer dan 100 kandidaten waarvan er na 2 stemrondes nog 3 overbleven. Uiteindelijk won Die Verdammte Spielerei als de ultieme underdog voor het Ballet Opera van Vlaanderen en de Musical Het Groot Circus van het Klein Verdriet. Voor de unieke groep, die 18 jaar bestaat en bestaat uit 6 muzikanten die een hilarische draai geven aan de klassieke fanfare en zorgen voor een mix van absurditeit, humor en topmuzikaliteit een mooie erkenning.

En ze dromen intussen, weliswaar met een flinke knipoog, van meer want ze willen nu ook naar … het Eurovisiesongfestival. De groep telt immers 4 saxofonisten waaronder Thomas Van Gelder. En laat de saxofoon nu net het ultieme Belgische instrument zijn. Realistischer is wel het volksfeest dat ze voorzien op 26 mei in allerlei Gentse café’s met gratis pinten want, aldus Die Verdammte Spielerei, zo kennen ze hun fans. De liveshow met de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijzen is nog steeds te zien op VRT Max. (DLD)