Dit jaar is W’IJzer, de basisschool van het Gemeenschapsonderwijs die zijn stek heeft aan de Grauwe Broedersstraat, ingestapt in het Octopusplan waarmee men de veiligheid en verkeer onder de aandacht van de leerlingen wil brengen.  Daarnaast doet W’IJzer ook mee aan de verkeerscampagne van het Octopusplan.  Daarbij wil men het autoverkeer in de winter terugdringen en aandacht geven aan zichtbaarheid en verantwoordelijk verkeersgedrag.  Tijdens die campagne staat het fluo-jasje alvast centraal.

W’IJzer heeft er op de eerste plaats voor gekozen om elk kind een gepersonaliseerd fluo-jasje van de school te geven. Hiervoor kon men rekenen op de steun van de ouderraad die deze fluo-jasjes heeft geschonken.  De kinderen krijgen alvast de opdracht dit fluo-jasje niet kwijt te raken want na de paasvakantie zullen de fluo-jasjes teruggevraagd worden zodat ze ook volgend schooljaar, nadat ze gewassen zijn, opnieuw dienst kunnen doen tijdens de meer donkere wintermaanden.
Komende vrijdag 17 november is er ook nog eens een fluo-feest waarbij aan alle deelnemers gevraagd wordt om zoveel mogelijk fluo te dragen.  Dat kan gaan van een felle pruik, tot fluo-verf voor het gezicht en het haar tot gepimpte fluo-hesjes.
Tenslotte kunnen de leerlingen ook stempels verzamelen op een spaarkaart en schoolposter.  Wie erin slaagt om een volle persoonlijke stickerkaart bij elkaar te krijgen, maakt ook nog eens kans op tickets voor Plankendael, de Zoo en het serptentarium.

Directeur Charlot Van D’huynslager hoopt alvast met dit Octopusplan op een succesvolle fluo-winter die ook nog eens verkeersveiliger wordt.  (DLD)