Met de jaarlijkse sportieve wedstrijd “de stappenclash” tijdens de maand mei willen de West-Vlaamse gemeenten hun inwoners meer aan het bewegen krijgen. En alle stappen die men zet tijdens zowel het sporten, het doen van boodschappen of door te werken in de tuin of bij het stofzuigen, kunnen geregistreerd worden. Diksmuide slaagde er de voorbije jaren in heel wat van haar inwoners wat extra te laten bewegen. Daarbij wist ze reeds heel wat ereplaatsen te veroveren. Maar sportschepen Marc De Keyrel droomt nog steeds van het hoogste schavotje. Om nog meer Diksmuidelingen aan het bewegen te krijgen, wordt hieraan nu ook een fotozoektocht gekoppeld.

Wie wil deelnemen aan de stappenclash en hiermee misschien wel Diksmuide aan de overwinning kan helpen, moet zich allereerst registreren via www.10000stappen.be of via de app ‘10.000 stappen’. Daarbij moet men zich aansluiten bij de groep Diksmuide. Wie zich aansluit via zijn sportclub moet zich daarnaast ook registeren bij de algemene groep ‘Diksmuide’.
Vervolgens kunnen voor elke dag in mei de stappen ingevoerd worden. Hiervoor kan men bij de sportdienst gratis een stappenteller ontlenen. Men kan de resultaten wekelijks invoeren zodat de organisatoren een goed zich hebben op de tussenstand. Wie hiermee problemen ondervindt kan op vrijdagnamiddag 17 mei tussen 14 u en 15 u terecht in LDC Ten Patershove voor administratieve bijstand.

En ook dit jaar zorgt Wandelclub Diksmuide voor extra inspiratie voor de deelnemers. Hiervoor heeft ze vijf gevarieerde bewegwijzerde trajecten uitgetekend tussen 3 en 21 kilometer. Een plannetje kan men krijgen bij de sportdienst (De Pluimen) of op www.diksmuide.be. Verder is er, naar aanleiding van de Week van het Gezin, tussen 13 en 19 mei ook een fotozoektocht die start en eindigt aan sportcomplex De Pluimen waar men deelnameformulieren kan krijgen. Zo wil Diksmuide hele gezinnen aan het sporten krijgen.
Is er voor deze fotozoektocht een afzonderlijke prijzenpot voorzien, ook deelnemers aan de stappenclash kunnen een prijs winnen. En tenslotte zijn er nog extra prijzen voorzien voor de deelnemende sportclubs. (DLD)