Op zondag 6 december is er de 26ste editie van de Westhoekmountainbiketocht in Beerst, de Westhoekklassieker voor mountainbikers. Deze toertocht voor mountainbikers is opnieuw de afsluiter van het wielerseizoen van de Westhoekmountainbikeclub, beter gekend als het ‘Bolle’-team. Het was overigens opnieuw een druk wielerjaar voor deze club uit Beerst met ondermeer twee mountainbikeweekends in de Champagne en de Ardennen, de rit Beerst-Troyes in 3 en 1 dag(en) , de deelnames aan diverse wedstrijden en de organisatie van veel nevenactiviteiten.

Ondanks de vele concurrentie en de slechte weersomstandigheden kon de club vorig jaar toch zo’n 635 mountainbikers verwelkomen in Beerst voor haar tocht. De Westhoekmountainbiketocht is dan ook reeds vele jaren de ‘klassieker’ in de regio. De editie van dit jaar is uitgetekend op een volledig vernieuwd parcours langs onverharde landbouwwegen, verlaten dreven, stukken bos en oude kerkwegels.  Dit jaar zijn er 3 verschillende parcours doorheen Beerst, Esen, Vladslo, Bovekerke en het bos van Koekelare.
De tocht vertrekt uit Beerst en gaat via de Ensdijk naar de ‘broeken’ van Esen om vervolgens via de vele kerkwegels en dreven van Vladslo richting het ‘Praetbos’ te rijden. Na de bevoorrading gaat de 29 km-rit terug naar Beerst.
De 37 km-tocht gaat richting het bos van Koekelare en de 45 km-rit neemt nog eens alle kerkwegels van Bovekerke erbij.

Bij aankomst krijgt men een gratis sportief stalenpakket die de inschrijvingsprijs ruim overtreft.  Verder is er depannage, bikewash, douches en de gezellige “après”-bar.
Voor sportievelingen die deze sport willen ontdekken is er ook mogelijkheid tot het huren van een mountainbike op telefoonnr. 0479/996402
Er is de vrije start tussen 8 uur en 11 uur in zaal “Ter Zaele” te Beerst.  Deelnemen kost 5 Euro, verzekering inbegrepen, leden wielerbond : 3 Euro en kinderen tot 15 jaar : gratis.

Meer info : www.westhoekmountainbike.be