De Kleine en Grote Dijk die samen met het Begijnhofstraatje Diksmuides Fairtradestraat vormen, zijn op vrijdagavond 3 mei opnieuw het decor van de Fairtrade avondmarkt.  Met meer dan 50 standhouders met een ruim aanbod, gaande van wenskaarten, handgemaakte handtassen, een pluktuin, kunsttuin, biertjes en lekkere hapjes, vindt men er enkel producten die, hetzij uit de buurt komen, dan wel het gevolg zijn van eerlijke handel.  En in de marge van de avondmarkt is er ook nog een werelddorp in het begijnhof en op de Vismarkt een zogenaamde swapbeurs, een kledingruil voor gevorderden.

Op de avondmarkt zelf zijn enkel lokale en eerlijke producten te vinden. Zo werd de braadworst die men er kan eten gekweekt op slechts een tiental minuten rijden. En ook de aangeboden bloemen stonden amper enkele uren vroeger op een boogscheut nog te bloeien. Vindt men er verder, dankzij de ook al aanwezige streekgebonden muziek, een goeie portie sfeer en gezelligheid, daarnaast is er in het begijnhof ook nog een werelddorp. Oxfam Wereldwinkel en het lokaal opvanginitiatief (LOI) zorgen samen met vrijwilligers voor heerlijke gerechtjes uit de wereldse keuken.

En deze gerechtjes worden nog eens extra op smaak gebracht met wereldse muziek en djembésessies.
Daarnaast is er op de aanpalende Vismarkt een swapbeurs Wie er kleding brengt die men niet meer draagt, krijgt in ruil voor de mooiste weggevers jetons die men kan gebruiken om andere tweedehandse pareltjes uit te kiezen. Het kledingaanbod blijft uitgestald tussen 18 u en 22 u. Kledij die niet wordt uitgekozen, verhuist naar de kringwinkel.
Men is welkom op deze avondmarkt vanaf 18 uur.
Meer info : FB-pagina Fairtrade Avondmarkt Diksmuide (DLD)