Van mei tot september kan men in Diksmuide gebruik maken van twee veerdiensten om, hetzij te voet, hetzij met de fiets, de IJzer te dwarsen.  Een eerste veerdienst vindt men tussen herberg De Fot’Oeil en de Rapestraat in het Blankaartgebied, een tweede tussen het Stiltepad en de Galileiwegel in de Beerstblotestraat.  Maar deze laatste gaat verhuizen.  Momenteel is men even verderop bezig om een nieuwe verbinding te maken ter hoogte van de Dodengang.  Maar in afwachting van de realisatie kan men nog steeds ter hoogte van het Stiltepad de IJzer dwarsen.

Van 2020 tot en met 2023 mochten de schippers- jobstudenten van deze twee gratis veerdiensten over de IJzer, die ook gesteund worden door Toerisme Vlaanderen, bijna 16.000 passagiers overzetten.
En ook dit jaar gebeurt dit tot eind juni tijdens de weekends, feest- en brugdagen, tussen 14 en 17 uur. Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus is dit dagelijks, 7 op 7, en ook op feestdagen tussen 11 en 18 uur. In september is dat opnieuw enkel tijdens de weekends tussen 14 uur en 17 uur.

Maar de veerpont tussen de Beerstblotestraat en het Stiltepad verhuist dus nog dit seizoen naar de Dodengang.  Daar wordt momenteel niet alleen de aanlegsteiger van de Seastar vernieuwd, ook de wandel- en fietsveer zal er kunnen aanleggen.  Maar tot de werken afgerond zijn, kan men nog oversteken op de huidige locatie.  De werken gebeuren volgens schepen Martin Obin samen met de aanleg met het nieuw fietspad langs de IJzer tussen Shopping Delva en de Paxpoort. (DLD)