Sinds vorige week kan men de wijkinspecteurs van politiezone Polder gezwind door de regio zien fietsen want ieder wijkkantoor van deze politiezone beschikt voortaan ook over een elektrische fiets. Voor zonechef Johan Geeraert verhoogt het inzetten van vier nieuwe elektrische fietsen ook de aanspreekbaarheid van de inspecteurs van de vier wijkkantoren die politiezone Polder rijk is. Bovendien zorgen ze ook voor een betere bereikbaarheid van plaatsen die vroeger altijd met de wagen werden aangedaan.  Voor de volledigheid, de wijkinspecteurs kunnen uiteraard nog altijd gebruik blijven maken van hun politiewagen.

De wijkinspecteurs hebben zelf 8 types van deze fietsen getest op zowel gebruikscomfort als op het vermogen. Daarnaast werden ook de prijs en de kwaliteit vergeleken. Uiteindelijk is dus de definitieve keuze gevallen op een witte fiets, voorzien van de politie-striping waarvan de motor een ondersteuning levert tot 25 km per uur. Deze werd geleverd, samen met de oranje fietshelmen, door de Diksmuidse fietsenhandel Stragier.  Opvallend detail : het zijn allemaal herenfietsen.
Voor Diksmuids burgemeester Lies Laridon, die ook voorzitter is van politiezone Polder zorgen deze vier zogenaamde e-bikes, er ook voor dat de ecologische voetafdruk van het politiekorps een flink stuk zal afnemen. Meteen vormt deze aankoop voor haar dan ook een bijdrage aan het maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat het korps van politiezone Polder hoog in het vaandel draagt. (DLD)