Zondag 5 oktober te Keiem vanaf 10.45 u: optocht en herdenkingsplechtigheid met bloemenhulde op de Belgisch militaire begraafplaats.

Met een “mok”-moment, waarbij de 130 leerkrachten een met krijt te beschrijven mok krijgen viert het VTI vrijdag de dag van de leerkracht.

Bierexpert Jef Van den Steen komt op vrijdag 10.10 om 20u spreken in café Dodengang over het Verhaal achter de trappisten. Org.: Gezinsbond.

Diksmuidse groepen kunnen dinsdag tussen 9u en 12u de BPC Dixmude te Zeebrugge bezoeken. Reservaties via dienst communicatie T 051/79.32.17.

Zaterdag 11 oktober kan men de Franse oorlogsbodem Dixmude bezoeken tussen 9 u en 12 u aan de Zweedse kaai (Graaf Jansdihk 1) te Zeebrugge.

Zondagnamiddag 5.10 is er de recreatieve triatlon voor starters (500m zwemmen-17 km fietsen-4,5 km lopen). Info sportdienst : 051/79.33.02.

Diksmuide zoekt 70 begeleiders voor de fakkeldragers op Lichtfront (17.10 tussen 17u en 20.30 u). Meld je bij pieter.tkint@stad.diksmuide.be

Verwarmingsdiscount Broucke (Esen) en bouwonderneming Covemaeker (Heernisse) nemen op zondag 5 oktober deel aan de Open Bedrijvendag.

Maandagnamiddag rande om een nog onbekende reden een auto de gevel van een huis in de Esenweg te Esen. Geen gewonden, veel materiele schade.

Donderdag 2 oktober is er om 20 uur bijeenkomst van het Kaaskerks bewonersplatform in café Dodengang.

Deze week houdt de politiezone Polder snelheidscontroles langs de Schoorbakkestraat.

Zondagavond zat een deel van de Schorestraat zonder elektriciteit toen een landbouwvoertuig een elektriciteitspaal aanreed die afknapte.

Voetbaluitslag : KSV Diksmuide – KRC De Panne 3 – 2

Het Diksmuids Sint-Niklaaskoor laat weten dat alle tickets voor haar kaas-, wijn- en zangavond van zaterdag 4 oktober verkocht zijn.

Diksmuideling Jordi Warlop wordt 11de op het WK wielrennen voor juniores in Spanje. Hij is hiermee eerste Belg.

Vrijdag mochten kinderen in de IJzertoren de eerste van de 40.000 namen van Belgische gesneuvelden inlezen die er vanaf 11.11 te horen zijn.

De Esense wielerprof Klaas Lodewijck wordt dinsdag geopereerd voor zijn hartritmestoornissen door professor Pedro Brugada. (DLD)