In de Diksmuidse Sint-Niklaaskerk kan men van zaterdag 16 december tot vrijdag 12 januari een originele kerststal zien.  Het gaat om een nog steeds groeiende kerststal die is opgebouwd uit figuren in wilgentenen.  Daaraan werkt ontwerpster Berenice Bogaert uit Rekkem al een tiental jaar.  De stal die startte met het kindje Jezus met Maria en Jozef, is intussen uitgegroeid tot een verzameling van 40 beelden.  Ze zijn dagelijks te bewonderen van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur.

Het kerstverhaal dat Berenice Bogaert hiermee wil brengen is een alternatieve boodschap, het alomgekende kerstverhaal wordt vertaald naar vandaag.  Zo ontbreken ook de vluchteling en de waterdrager niet in haar stal.  En ook een fluitspeler als onthaaster staat er in schril contrast met een kindsoldaat.  En zo zijn er nog figuren die een eigentijdse boodschap brengen in het geheel van het eeuwenoud kerstverhaal.  Voor de kunstenares is deze tentoonstelling dan ook bedoeld als ‘zinvolle kerstperiode’ voor iedereen.
Deze kerststal kan vrijblijvend bezocht worden maar men kan ook een geleid bezoek aan deze unieke kerststal aanvragen.  Dit kan via het parochiesecretariaat (T 051/500.525). (DLD)