Vandaag, maandag 10 juli komt de filmploeg van Ment TV naar Diksmuide afgezakt.  In het kader van haar zomertour brengt ze meteen een 30-tal Vlaamse artiesten mee.  Zij zullen vanaf 18.30 u optreden op een podium op de Grote Markt.  Deze opnames zijn gratis bij te wonen.

Ment TV nam in het afgelopen jaar al programma’s op in het theater van Plopsaland in De Panne, in CC De Wouwer in Ravels en in Theater Elckerlyck in Antwerpen. Vorige zomer waren er ook openluchtopnames in Lebbeke met meer dan 3.000 mensen voor het podium. De Vlaamse top 10 op de Diksmuidse markt zal dan ook voor schepen Karline Ramboer een meerwaarde betekenen voor Diksmuides zomerkalender.
Bij deze opnames zullen de 30 Vlaamse artiesten er hun laatste hits brengen.  Bedoeling is immers om deze opnames te gebruiken indien zou blijken dat deze hits later in de Vlaamse hitlijst terecht komen.  De opnames zullen dan ook niet alleen zorgen op de Grote Markt voor de grote namen uit de Vlaamse artiestenwereld maar ook voor een pak aankomende hits.  Het Diksmuids publiek zal dan ook een aantal primeurs te zien en te horen krijgen.  Ook wie minder mobiel is, is er welkom.  Zij kunnen zich begeven naar het rolstoelpodium zodat ze het hele evenement van dichtbij kunnen volgen. Deze plaatsen zijn evenwel beperkt.
De productieploeg, die een 25-tal technische en productionele medewerkers telt, moet alle optredens, die doorgaan op een podium op de markt, in beeld brengen.  Presentator van dienst is Dimitri Vantomme.  Nu reeds hebben volgende artiesten hun aanwezigheid bevestigd : Willy Sommers, Laura Lynn, Get Ready!, Lindsay, Luc Steeno, Micha Marah, Robby Longo, Jacky Lafon, Luc Caals, Yannick Bovy, Lisa del Bo, Fadim, Wim Leys, De Geest, Rudy Meyns, Dean, Swoop, Guy Neve, Jettie Pallettie & Sam Gooris, Filip Dhaeze, Liliane Saint-Pierre, Phil Kevin, The Voice Kids-winnares Katarina en Yves Seghers.

Geven we nog mee dat men voor hulpverlening van het Rode Kruis terecht kan in de Boterhalle.  Daar zullen ook de toiletten beschikbaar zijn.  Er is ook een drankenstand voorzien op de Grote Markt die wordt uitgebaat door ’t Brouwershuys.  En wie na dit avondje Ment-TV nog wat wil nagenieten, die kan terecht in Diksmuide muziekwinkel Music Express in de Generaal Baron Jacquesstraat waar de nieuwe Ment tv-cd te koop is.
Wie met de auto komt afgezakt naar dit evenement, wordt wel gevraagd zijn wagen te parkeren op één van Diksmuides randparkings (Beerstblotestraat, Fabriekstraat en Stationsparking).

Meer info : www.menttv.be (DLD)