Bij het bekend raken van de plannen voor een nieuw Diksmuids zwembad, vroeg men zich bij de Diksmuidse zwemclub af waarom Diksmuide geen acht zwembanen voorzag in haar nieuwe zwembad.  De breedte van het bad enerzijds en de gevraagde officiële minimumbreedte van een zwembaan anderzijds, liet immers toe acht zwembanen te voorzien in plaats van de nu voorziene zes.  Sportschepen Marc De Keyrel heeft inmiddels deze vraag van De Bruinvissen meegenomen naar de overlegvergadering met het betrokken architectenbureau. Daar bleek dat de keuze voor het aantal zwembanen niet voor de hand ligt.  Vandaar dat hij, nadat er werd afgestemd met de overige leden van het schepencollege, hierover in overleg wil gaan met de betrokkenen van de Diksmuidse zwemclub De Bruinvissen.

Schepen De Keyrel bevestigt dat het inderdaad technisch mogelijk is om 8 banen te voorzien op een zwembadbreedte van 15 meter. Hiermee voldoet men aan de voorwaarden om regionale zwemwedstrijden te organiseren. Maar de ambities van Diksmuide blijken hoger te liggen want een baanbreedte waarbij 8 banen gerealiseerd worden, voldoet dan weer niet aan de voorwaarden om nationale zwemwedstrijden te organiseren.
Er moeten bijgevolg keuzes gemaakt worden.  Met een badbreedte van 15 meter kiest men, ofwel voor 8 zwembanen waardoor men zich moet beperken tot regionale wedstrijden, ofwel voor 6 zwembanen, waardoor de mogelijkheid open wordt gehouden om in Diksmuide nationale wedstrijden te organiseren waar zwembanen breder moeten zijn dan bij regionale wedstrijden.
Schepen Marc De Keyrel wil dan ook aan tafel gaan met de De Bruinvissen zodat met de Diksmuidse zwemclub alle mogelijkheden van het nieuwe zwembad kunnen afgetoetst worden zodat misverstanden tussen stadsbestuur en club vermeden worden. (DLD)