Politiezone Polder zal enkel plaatselijk verkeer tolereren in de Woumenweg die door rioleringswerken tot na het bouwverlof afgesloten is tussen de Cardijnlaan en de Nijverheidsstraat.  Niet alleen automobilisten moeten de wegomlegging volgen via de industriezone Heernisse, ook fietsers en voetgangers worden niet toegelaten in de werfzone. Toch was er de voorbije week enige ongerustheid ontstaan bij plaatselijke bewoners en de uitbaters van Electro Dezwarte rond het optreden van de interventieploegen van politiezone Polder.  Maar volgens politiecommissaris Wim Merlevede willen zijn manschappen enkel van de gecontroleerde bestuurders vernemen waarom ze de verbodstekens negeren.  Plaatselijk verkeer blijft er wel degelijk toegelaten, zowel voor bewoners van de straat als voor werknemers en klanten van ondermeer Electro Dezwarte en Gamma die er hun vestigingen hebben.

Naast de inwoners van de Woumenweg, zorgt ook Electro Dezwarte voor heel wat plaatselijk verkeer.  Niet alleen zijn er zowat 30 personeelsleden die dagelijks naar hun werkplek gaan, het bedrijf heeft ook nog eens een 20-tal bedrijfswagens die iedere dag de baan op moeten en de druk bezochte electrozaak. Maar voor iedereen die een geldige reden heeft om in de Woumenweg te moeten zijn, is er voor politiecommissaris Wim Merlevede geen enkel probleem.  Daarom werd overigens de signalisatie van de wegomlegging nog eens uitgebreid met borden “uitgezonderd plaatselijk verkeer”.
De borden “uitgezonderd plaatselijk verkeer” waren er in eerste instantie niet geplaatst en dat zorgde wellicht voor de verwarring en ongerustheid bij de bewoners van de straat.
Dat zijn diensten tenslotte tolerant zijn, in de mate van het mogelijke uiteraard, mag voor politiecommissaris Wim Merlevede ook nog blijken uit het feit dat de schoolbus voor Klimop nog mag doorrijden van de Diamantstraat via de afgesloten Woumenweg naar de Pluimstraat.
En ook al blijft hun zaak tijdens deze werken dus bereikbaar, zowel voor haar personeel als voor haar klanten, toch kan voor sommige klanten deze werfzone een obstakel zijn om naar Electro Dezwarte te gaan.  Vandaar dat men bij Electro Dezwarte zo nodig leveringen aan huis brengt indien klanten hierom vragen.

Omdat deze werken zullen duren tot na het zomers bouwverlof wordt er momenteel wel een regeling uitgewerkt zodat de Woumenweg gedurende het bouwverlof kan worden opengesteld voor het verkeer. (DLD)