Zaterdagavond gaat in CC Kruispunt “Antje” in première die gebracht wordt door het Diksmuids toneelgezelschap Plankenkoorts.  Het is intussen een kleine traditie dat Plankenkoorts tijdens de laatste weken van het jaar uitpakt met een komedie.  En met “Antje” hoopt voorzitter Chris Vandewalle ook nu weer dat iedereen blijgezind huiswaarts kan keren na een gezellig toneelavondje.  “Antje” wordt gebracht op zaterdag 2 december om 20 uur, zondag 3 december om 18 uur, woensdag 6 december om 14 uur, vrijdag 8 december om 20 uur en zaterdag 9 december om 20 uur.

CC Kruispunt bevindt zich de komende weken in een dorpje aan de kust.  Daar wonen de drie broers Snak : Klaas, Toon en Piet. Ze wonen er samen op het ouderlijk hof en nemen de dag zoals hij komt. Veel werken hoort daar niet bij …  Luiheid en gierigheid zorgen ervoor dat de boerderij, de schuur en de akkers er  verwaarloosd bij liggen.  Hun zus Myriam en schoonbroer Jan komen regelmatig het hof besnuffelen en  doen dan telkens hun beklag dat er van hun deel van de erfenis niets meer zal  overblijven. Wat zij nog niet weten is dat de drie broers een nieuwe meid in huis  gehaald hebben. Antje is niet onmiddellijk het type meid die de broers in gedachten hadden … ze wil van de vervallen boerderij een mooie hoeve maken en  de drie broers zullen daarbij moeten helpen. Geen wonder dat ze haar nog  dezelfde dag willen terugsturen. Maar Antje geeft zich niet zomaar gewonnen,  integendeel. Met haar vrouwelijke charmes, haar zakelijk talent en haar gouden  hart zal ze uiteindelijk ervoor zorgen dat iedereen zijn welverdiende loon krijgt…

‘Antje’ wordt gebracht door Griet Rondelez, Marc De Keyrel, Björn Debruyne, Kristof Bracke, Chris Vandewalle, Els Monstrey, Hannelore Dhiedt, Roger Delaleeuwe, Yolande Declerck, Stijn Sinnaeve en Jeaninne Beelandt.  De ondersteunende ploeg bestaat uit Luc Debruyne, Marc Du Moulin, Lugy Verbrugghe, Danny Buggenhout, Jo Dutry, Bernard Van Acker, Nathalie Debruyne, Ireen Desender, Dirk Verougstraete, Conny Vanderper en Roos Devlieghere.
Tickets zijn in voorverkoop aan de prijs van 8 euro verkrijgbaar in CC Kruispunt (T 051/79.32.50 of www.cckruispunt.be)  Aan de deur wordt 10 euro gevraagd en kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro.  Een bewaakte vestiaire is inbegrepen in de toegangsprijs. (DLD)