24.04.2024 – Dank aan Remi

Vandaag leest u in onze rubriek Het Manehoekje een woord van dank vanuit Zuid-Afrika voor de overleden Remi Anzempamber. Voor de voormalige schepen van sport Joost Tryhou zal Remi immers in het Diksmuidse lang onthouden worden als “ de man die zijn volk leerde zwemmen”.


17.04.2024 – Oproep tot verantwoordelijk leiderschap voor het behoud van natuurlijke omgevingen

In een tijd waarin de balans tussen economische groei en milieubescherming cruciaal is, roept Günther Claes in onze bezoekersrubriek Het Manehoekje op tot verantwoordelijk leiderschap dat de bescherming van onze natuurlijke omgeving voorop stelt. Recentelijk heeft immers volgens hem een juridisch vonnis diepgaande sporen achtergelaten in lokale initiatieven voor het beheer van industriële en natuurlijke zones. Hoewel sommigen dit vonnis als een belemmering zien, beschouwen anderen het als een overwinning voor lokale inspraak en het behoud van waardevolle natuurlijke hulpbronnen.


09.03.2024 – Natuurbeheerplan IJzer- en Handzamevallei

De Esense landbouwer Johan Debruyne plaatst in de bezoekersrubriek Het Manehoekje op eDioksmuide alles even op een rijtje en geeft wat duiding rond de aanvraag van ANB (Agentschap Natuur en Bos) voor de uitbreiding van het natuurbeheerplan IJzer-en Handzamevallei tot natuurreservaat (hoogst mogelijk type 4). En in het kader daarvan voorspelt hij ook een hete verkiezingscampagne.


05.03.2024 – Gespot in Vladslo

In de stille natuur van de Bethoosterse Broeken is er volgens Vladslonaar Jan Colaert een heel aparte verkiezingscampagne gestart. En daar heeft hij zijn bedenkingen bij. Deze leest u in onze rubriek Het Manehoekje op www.eDiksmuide.be


01.03.2024 – Natuurgebied ‘De Handzamevallei’

In onze bezoekersrubriek Het Manehoekje is een nieuwe bijdrage verschenen. J.C. Monsy heeft, naar aanleiding van het boerenprotest tegen de aanpassing van het beheerplan voor de IJzer- en Handzamevallei, een bijdrage laten verschijnen waarin hij na de commotie van de verontruste landbouwers enkele feiten over de Handzamevallei wil verduidelijken verduidelijken.