Een 20-tal leerlingen van de Diksmuidse school voor buitengewoon onderwijs De Kim is woensdagmorgen met de trein vertrokken naar Brussel. Tijdens de drie dagen dat ze op stadsklassen gaan, zullen ze de hoofdstad verkennen. En door niet alleen met de trein te reizen maar ook ter plaatse het openbaar vervoer te kiezen, ervaren de leerlingen ook hoe het is om zich in een grootstad te verplaatsen. Deze driedaagse werd mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Diksmuidse serviceclub Rotary 86XX.

Met juf Adeline Cailliez en meester Mattis Maerten zullen ze de Grote Markt, Manneken Pis, het Atomium en enkele musea bezoeken. Daarnaast nemen ze vanuit het centrum ook de metro naar het Zoniënwoud waar ze zullen overnachten.
Voor de leerlingen van De Kim is het niet altijd makkelijk om vanop de schoolbanken te leren. Een dergelijke actieve uitstap is dan ook meer zinvol en vooral, veel leuker.

Rotary ondersteunt dit project dan ook graag omdat ze veel belang hecht aan onderwijs en de mentale gezondheid van jongeren. Daarnaast ondersteunt ze nog andere project van scholieren. Daarbij horen ook meerdere voorstellingen van School zonder Pesten en een toneelstuk over mentale gezondheid. Deze projecten worden gesteund met ondermeer de opbrengsten van Smaak, de veiling van kunstwerken die doorgaat op zaterdag 27 april. (klik hier). (DLD)