Tijdens de derde editie van het tweejaarlijks kunstevent SMAAK zullen op zaterdag 27 april een 40-tal hedendaagse kunstwerken geveild worden in de Salons Saint-Germain in Diksmuide.  Voorafgaandelijk is er in de namiddag nog een vrij toegankelijke expo met deze kunstwerken.  Na de kunstveiling volgt nog een diner waar de kunst letterlijk zal versmelten met het culinaire.  En daarvoor zullen thuischef Tim Saint-Germain en sterrenchef van Tables d’Amis in Kortrijk Matthieu Beudart zorgen.  Nu reeds zijn meer dan 400 geïnteresseerden ingeschreven voor dit event van de Diksmuidse Rotary-afdeling.  Maar er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Meer dan 30 hedendaagse kunstenaars waren bereid om één of meer van hun werken te laten veilen in Diksmuide. Het kunstevent SMAAK krijgt dan ook stilaan naam in de kunstwereld want zowel galerijen als kunstenaars geven graag present met een werk, zo vernemen we van het voorzittersduo van Smaak III, Frank Roels en Victor Delplancke. En op de lijst van de kunstenaars staan niet alleen beginnende maar ook namen als Nick Ervinck, Roger Raveel en Arne Quinze die ook bij het brede publiek bekend zijn. En tussen hen ook Anne Vanoutryve, dochter van de Diksmuidse galerij Montanus5. Voor de volledige kunstenaarslijst : klik hier. De catalogus kan aangevraagd worden via smaak@rotarydiksmuide86xx.be.
En ook de veiling zelf wordt geleid door bekende namen. Veilingmeester is Peter Bernaerts die bijgestaan wordt door kunstkenner Meester Jan Leysen en gerechtsdeurwaarder Véronique Defloo. Aansluitend is er nog een extra veiling met 2 handgemaakte schalen naar een design van Annette Lantsoght van Atelier Vierkant. Belangrijk is ook nog dat er geen veilingkosten worden aangerekend. En de opbrengst schenkt Rotary ook integraal aan haar goede doelen.

Dit jaar zijn dat de projecten School Zonder Pesten, schoolactiviteiten en welzijn voor kansarme jongeren, lege brooddozen, de Bosrank Voedselhulp en de MUG-heli. Vorig jaar konden de Rotary-projecten rekenen op 30.000 euro steun.
Na de veiling volgt nog een diner. En hiervoor hebben chefs Tim Saint-Germain en Matthieu Beudart, die ook kunsthistoricus is, een kunstig menu uitgewerkt. Want voor zowel de twee voorgerechten, het hoofdgerecht als het dessert hebben zij zich gebaseerd op vier van de werken die zullen geveild worden. Welke werken men straks in de borden zal zien liggen, dat houden beide chefs nog eventjes voor zich. Smaak III wordt afgesloten met een party.
Het aanbod van deze veiling kan men vinden op www.rotarydiksmuide86xx.be Daar vindt men ook alle praktische info voor de deelname en inschrijving voor de veiling, het diner en de afsluitende party.
De voorafgaandelijke expo kan op zaterdagnamiddag vrij bezocht worden in de veilingruimte tussen 15 uur en 18 uur in de Salons Saint-Germain, De Breyne Peelaertstraat 12 in Diksmuide. (DLD)