Op zaterdag 27 april biedt de Woumense wandelclub ‘Hoger Op’, een sportclub die al enkele jaren actief is binnen de gelijknamige Woumense fanfare, een wandeltocht aan in en om de Blankaartgemeeente.  Er werden door Robrecht Devos en Johny Salembier, de drijvende krachten achter de wandelende muzikanten, vier tochten uitgestippeld : 6, 13, 17 en 20 kilometer.  Men kan starten vanaf 7 uur in OC Walnes aan de Iepersesteenweg.  Vorig jaar mochten men bijna 1.000 wandelaars verwelkomen, dit jaar wil men de kaap van 1.000 nemen.

De vier tochten stappen eerst via landelijke wegen naar het kasteelpark de Blankaart. Na een doortocht door het gerenoveerd kasteel stappen alle wandelaars richting domein de Rhille van Sport Vlaanderen.  Hiervoor werd wel ter elfder ure nog het parcours aangepast omwille van de drassige staat van enkele paden.  Toch tonen alle tochten nog steeds de mooie Woumense natuur.

De leden van Hoger Op nemen tijdens het wandelseizoen deel aan heel wat andere wandeltochten in Vlaanderen. Men verwacht dan ook van deze clubs ook veel belangstelling.  Leden van de wandelclub mogen meestappen voor slechts €1.50  terwijl dit voor niet leden 2.50 euro is.  Vertrekken kan dus vanaf 7 uur ’s morgens, de laatste wandelaars mogen nog om 15 uur vertrekken. (DLD)