De Pervijse Davidsfonds-afdeling heeft deze maal met haar inzendingen voor de nationale Junior-Journalistwedstrijd zilver behaald. In de reeks, voorbehouden voor scholieren van 3de en 4de jaar middelbaar werd het werk van Tika Schiettecatte met een onverhoopte tweede plaats bedacht. Als men weet dat er hiervoor niet minder dan 10.000 deelnemers ingeschreven waren, dan mag volgens Erna D’Hulst de Pervijze afdeling van het Davidsfonds terecht fier zijn op deze prestatie. Het Davidsfonds van Pervijze neemt overigens al vele jaren deel aan de Junior-Journalistenwedstrijd.

In Pervijze werd deelgenomen aan 2 van de 4 voorziene reeksen. Reeks 1 is voorbehouden voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de lagere school. En dit jaar pikte de Pervijse DF-afdeling ook in op de vraag van het atheneum uit Veurne om ook met deze leeftijdscategorie hun kans te wegen. Volgens Erna D’Hulst stelde de Pervijse afdeling zich hiervoor open omdat ambitie nooit mag gefnuikt worden. Daarenboven bleek de begeleidende leerkracht te barsten van enthousiasme. En dat bleek terecht op de nationale prijsuitreiking in het Vlaams parlement in Brussel.

 

Rond het opgelegd thema: Oost, west thuis best!? maakte Tika een interview met iemand die werkt bij het gezinsvervangend tehuis de Zonnewende in Veurne. En hiermee behaalde de Pervijse deelnemer de mooie tweede plaats.
Overigens zorgde volgens Erna D’Hulst het thema dit jaar ook voor een goede inspiratiebron bij zowel de kinderen van de lagere school die zorgden voor puike werkjes, als bij de scholieren van het middelbaar die dan weer het thema benaderden vanuit verschillende invalshoeken. (DLD)