Jo Lernout is niet alleen de gevallen mede-oprichter van het intussen ter ziele gegane Ieperse Lernout & Hauspie, hij bracht ook de spraaktechnologie bij het brede publiek. En dat die technologie wel juist zat mag blijken uit het feit dat het op vandaag nog steeds gebruikt wordt in menig toepassing. En die Jo Lernout werd door de Diksmuidse serviceclub Kiwanis geklist als gastspreker voor een netwerkavond in de Salons Saint-Germain. Daarbij zal Lernout niet alleen terugkijken op het L&H-verhaal, hij kijkt ook naar de toekomst met AI, de artificiële intelligentie.

Kiwanis verzekert alvast dat er na de presentatie nog ruim gelegenheid zal zijn tot het stellen van vragen. En Jo Lernout heeft de organisatoren verzekerd geen enkele vraag uit de weg te gaan.
Deze netwerkavond gaat door op donderdag 6 juni in de Salons Saint-Germain. De ontvangst is vanaf 19 uur en om 19.30 u. neemt Jo Lernout het woord waarin hij ook dieper zal ingaan op de artificiële intelligentie die net zoals de spraaktechnologie destijds, ook nu een grote impact heeft en zal hebben op de samenleving.

En na deze presentatie is er dus ruim de tijd voorzien om vragen te stellen aan de gastspreker. Deze netwerkavond wordt afgerond met een uitgebreide receptie met culinaire hapjes. De deelnameprijs bedraagt 40 euro per persoon. En ook met deze opbrengst wil Kiwanis haar goede doelen, die gericht zijn op kinderen, blijven steunen.
Gezien de verwachte ruime belangstelling is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan tot 31 mei via inschrijvingen@kiwanisdiksmuide.be. (DLD)

Foto : Kiwanis Diksmuide