In november gaat meesterkok Saint-Germain koken in Keiem.  En dan hebben we het uiteraard niet over Frans of Tim Saint-Germain van de gelijknamige Diksmuidse salons die zouden verhuizen uit Diksmuide wegens een gebrek aan marktparkeerplaatsen.  We hebben het wel over de toneelkok van de Keiemse toneelkring Tervaete.  Zij brengen het verhaal van de meesterkok van Saint-Germain op de planken van OC De Kring in Keiem op 14, 20, 21, 27 en 28 november en op 5 en 6 december.

In deze tragikomedie brengt de Keiemse toneelkring het verhaal van een kok die met zijn vrouw het kasteeltje “Saint-Germain” huurt om het om te bouwen tot een restaurant.  Wil hij dit gebouw alsnog kopen, toch komt er een kaper op de kust.  En het kasteeltje wordt verkocht aan een onbekende koper zodat de kok noodgedwongen verhuist naar een hoeve in de buurt.  Maar, hoe ze ook hun best doen, de kok haalt met zijn “hoeve Saint-Germain” niet het succes van “Kasteeltje Saint-Germain”.  Of de tegenslagen uiteindelijk zorgen voor een dramatische einde, dan wel er alsnog een happy-end komt, dat kan men zien vanaf 14 november in Keiem.
De Meesterkok van Saint-Germain wordt gespeeld door José Vanacker, Nadine Christiaen, Joline Dekeyser, Steven Vanrobaeys, Davy Verslyppe, Luc Hillewaere, Tanja Pyra, Maddy Debergh, Bea Deschepper, Bart Derycke, Isabelle Vaessens en Günther Cromeecke.  De tekststeun wordt verzorgd door Nathalie Fayot en voor klank en licht zorgen Peter Devisscher en Tino Goethals.  De regie is in handen van Erik De Backer.

Met uitzondering van zondag 6 december, wanneer er gespeeld wordt om 14 uur, kunnen de andere voorstellingen bijgewoond worden om 20 uur.  Kaarten zijn te koop in dorpswinkel Chrispi, Keiemdorpstraat 118 te Keiem aan de prijs van 7 Euro.  Aan de deur wordt 8 Euro gevraagd.  Kaarten kunnen ook telefonisch besteld worden : 051/50.34.80. (DLD)