Sinds anderhalve maand zijn de wegen en voetpaden in de wijk Oostvesten en de Mandelwijk danig ontsierd door pijlen die fietsers en lopers in deze of gene richting willen sturen.  Werk van vandalen die met een spuitbus deze straten en voetpaden hebben bewerkt?  Tijd dus om de Diksmuidse GAS-boetes boven te halen, zo dachten we.  Valt vandalisme op openbaar domein onder het GAS-reglement?

Maar groot was onze verwondering toen bleek dat de “dader” van dit vandalisme reeds gekend is bij het stadsbestuur: het is de eigen sportdienst.  De sportdienst heeft deze amateuristische maar zeer grote pijlen gespoten naar aanleiding van de MIVOS-triatlon die doorging op 27 september.  Deze signalisatie werd aangebracht op zowel het wegdek als op voetpaden (zie foto). Hiervoor werd een verf gebruikt die voorzag dat na enkele regenbuien de pijlen zouden weggespoeld zijn.  Maar blijkbaar hecht het product veel beter dan gewenst waardoor de wijk Oostvesten-Mandelwijk nog steeds danig ontsierd wordt door deze ongepaste signalisatie. Tot dusver werd hiertegen nog niets ondernomen.  Vraag is of, gezien deze pijlen niet automatisch verdwijnen, diezelfde sportdienst dus niet de inspanning moet leveren om de Oostvesten en de Mandelwijk opnieuw “pijlvrij” te maken.  Toch niet vindt schepen De Keyrel. Het is enkel te wijten aan het mooie herfstweer zonder veel regen dat deze pijlen er nog staan. Voor Marc De Keyrel is het enkel wachten op enkele fikse regenbuien vooraleer deze pijlen definitief zullen verdwijnen.
Wij geven nog graag deze tip aan de schepen: indien de pijlen na regenweer niet verdwijnen, dan kan misschien het merk van deze verf genoteerd worden om er de Diksmuides zebrapaden mee te spuiten.  Want deze mogen in tegenstelling tot de Mandelwijkpijlen wel wat langer blijven staan … 😃 (DLD)