Lekenaar Ignace Bral, die in maart zijn boek “De weg naar Alpamayo – een waargebeurd verhaal over liefde, bergen en passie” nog voorstelde, mag komende zaterdag 7 november zijn boek gaan signeren op de Antwerpse boekenbeurs.  Voor de signeersessie mag hij nog in hal 3 op het Oranje Podium ook nog een lezing geven.  Daarbij zal de Lekenaar het ongetwijfeld hebben over de twee verhaallijnen van zijn boek: de ontwikkeling van een polderkind tot bergbeklimmer én het belang van communicatie in een relatie.  Overigens verschenen reeds her en der lovende recensies over “De weg naar Alpamayo”.  De signeersessie vindt aansluitend bij de lezing plaats op de Lannoo-stand 304 van 13 u tot 14 u.

Intussen zet Ignace Bral zich ook in voor de asielzoekers in Diksmuide.  De Lekenaar die van opleiding logopedist is, leert sinds enkele weken ook het nederlands aan een vijftal asielzoekers uit Syrië en Irak die in het LOI (Lokaal Opvang Initiatief) in de Stationsstraat verblijven.  Het is een vijftal dat nog niet kon opgenomen worden in de gewone lessenreeksen.  Vandaar dat Ignace Bral hen reeds een basiskennis wil gegeven.  Op vandaag is zelf spreken voor de asielzoekers nog heel beperkt, zo stelt Ignace Bral maar dat komt, daarvan is hij overtuigd.  Maar er is nu eenmaal de grote kloof tussen het Arabisch dat deze mensen spreken en het nederlands, de vorming van klanken is erg verschillend.  Maar oefening baart kunst.
Ignace Bral zorgt nu reeds voor twee sessies van anderhalf tot twee uur nederlands.  Maar uiteraard ware het voor hem wenselijk dat deze mensen nog meer konden oefenen met iemand uit de buurt die hen kan wijzen op de juiste uitspraak.  Hij doet dan ook een oproep naar vrijwilligers die deze asielzoekers nog meer kunnen laten oefenen in het onder de knie krijgen van het nederlands.  Deze vrijwilligers kunnen zich melden bij het LOI in de Stationsstraat 3 waar men kan vragen naar Lies Sys.  (DLD)