Nadat De Kim, als enige school uit Oost- en West-Vlaanderen, vorig jaar de 2de prijs van de wedstrijd “Gardening for kids” wist te winnen, gaat deze Diksmuidse GO-school voor bijzonder onderwijs op deze ingeslagen groene weg verder.  Met subsidies van de Landelijke Gilde wil ze het tuinieren op school verder aanmoedigen en daarbij wil men zich toeleggen op het kweken en telen van minder bekende groenten zoals pastinaak, andijvie en knolselder.  Na het telen van deze groenten worden er achteraf gerechtjes mee gemaakt in klas zodat leerlingen er ook via de smaak kennis kunnen mee maken.  De schooltuin (foto archief) wordt de komende weken ook verder uitgebreid met een bloementuin zodat heel wat insecten langs de bloemen de weg vinden naar het beestenhotel, de ideale plaats om de volgende winter door te komen.

De voorbije maanden heeft men bij De Kim ook gewerkt rond de 100ste verjaardag van de eerste wereldoorlog.  Zo maakten ze een belevingstocht in Alveringem, maakten ze kennis met het verhaal van Marie en bezochten ze de tentoonstelling “Keiem in de Groote Oorlog”.  Daar wist gids René Symoen boeiend te vertellen over de grote oorlog.  Daaraan wordt op 23 maart een vervolg gebreid bij een bezoek aan de IJzertoren en haar Museum aan de IJzer waar René Symoen de leerlingen doorheen het oorlogsverleden zal gidsen.

Op de kalender van de komende maanden staan bij deze school van het gemeenschapsonderwijs aan de Grauwe Broedersstraat nog enkele data in vetjes aangeduid.  Allereerst vertrekt men op 18 mei met de trein naar de zee voor een meerdaagse uitstap die voor een groot deel wordt gesponsord door de vriendenkring van De Kim.  Tijdens deze driedaagse wordt een bezoek gebracht aan ondermeer het Sea Life Center en de tentoonstelling Storms, gaat men zwemmen in een zwembad met zeewater en wordt er – uiteraard – gewandeld met een gids aan het strand.
Verder is er op 10 juni nog een open brugklas waarbij ouders van kindjes uit de derde kleuterklas, die worden doorverwezen naar de brugklas, de lessen kunnen bijwonen.  En op 30 mei er dan het schoolfeest waarbij men traditioneel de ouders echt bij het feest wil betrekken.

Intussen raakte ook bekend dat ook De Kim vanaf 1 september onderwijs van het type 9 zal mogen aanbieden. (DLD)