Vanaf vanavond tot maandagvoormiddag zijn er in Diksmuide de kerstkoopdagen.  Daarbij kan men niet alleen op de kerstmarkt op de Grote Markt terecht maar ook in de Boterhalle voor de Oxfam-kerstbeurs en bij de lokale handelaars n het centrum die hiervoor speciaal open zijn op zondag.  En alles wordt overgoten met optredens en hartelijke drankjes.

Kerstmarkt

De kerstmarkt op de markt wordt geopend op vrijdag 11 december om 19 uur door het kerst-smiley-team.  De avond wordt verder muzikaal gevuld door een dj.
Op zaterdag openen de kraampjes vanaf 14 uur. Er zijn diverse optredens op de kerstmarkt en in de centrumstraten.  Verder is er ook nog kinderanimatie met grime, knutselen en kerstlekkers.  Op zaterdagavond is er de traditionele hutsepotverkoop die gesponsord wordt door de Salons Saint-Germain.  Dit jaar gaat de opbrengst van de hutsepotverkoop naar Music for Life.  Op zaterdagavond is er nog een optreden van een band die nederlandstalige nummers en rock van de jaren 70 tot nu brengt.
Ook op zondag opent de kerstmarkt om 14 uur.  Er is dan eveneens kinderanimatie en ook de animatie voor de “grote mensen” zal niet ontbreken.  Verder is er nog een bezoek van een speciale kerstman terwijl Winter Wishes iedereen in de kerststemming wil brengen met een jazzy kerstrepertoire.  Ook zondagavond wordt afgesloten met een band die nederlandstalige covers brengt in een potige rockversie.
Op maandagvoormiddag wordt de kerstmarkt gekoppeld aan de wekelijkse maandagmarkt.

Oxfambeurs

In de Boterhalle is er op vrijdagavond van 18 uur tot 21 uur, op zaterdag van 11 uur tot 19 uur en op zondag van 11 uur tot 18 uur de kerstbeurs en Oxfam-geschenkenbeurs.  Oxfam zorgt voor haar gevarieerd Oxfam-aanbod en zorgt ook voor Oxfam-drankjes voor wie even wil verpozen tussen het shoppen door.
Daarnaast kan men in de Boterhalle ook terecht bij enkele lokale handelaars die er geschenkartikelen zullen aanbieden.

Kerst bij de handelaars

Tenslotte kan men tijdens de kerstkoopdagen ook nog terecht bij de handelaars in het centrum.  Ze zijn niet alleen het hele weekend, dus ook op zondag, open, daarnaast kan men bij hen ook een auto winnen want deze handelaars bieden, en dit nog tot 31 december loten aan van Diksmuidse eindejaarsactie.  (DLD)