Vrijdagavond werden in CC Kruispunt de sportkampioenen van 2017 gevierd.  Naast de sportman, sportvrouw en sportbelofte van het voorbije jaar, werd ook de trofee voor sportverdienste uitgereikt.  Deze trofee kent Diksmuide toe aan een Diksmuideling die zich vele jaren als vrijwilliger inzet voor de sport.  Deze maal viel deze eer te beurt aan Jacques Vermeersch, het gezicht van de Diksmuidse judo.  Hij is dan ook al meer dan 20 jaar de voorzitter, de secretaris, de trainer, zeg maar de drijvende kracht van de Diksmuidse judoclub Son Kei.

De trofee voor sportverdienste, die toekomt aan een Diksmuidse jongere onder de 16 jaar die sportieve prestaties levert die weerklank hebben tot ver buiten de gemeente, was deze maal weggelegd voor Klara Versteele.  Zij behaalde brons op het Belgisch kampioenschap hoogspringen en zilver op het provinciaal kampioenschap meerkamp en het nationaal criterium voor meerkampen.  Zwemster Camille Bouden was ook dit jaar genomineerd met haar diverse ereplaatsen op Belgische en Vlaamse kampioenschappen en Belgische records, maar ze moest Klara Versteele laten voorgaan. Camille Bouden was in 2016 sportbelofte.
Britt De Roy werd dan weer sportvrouw van het jaar 2017.  Deze netbalspeelster is ook nog triatlete en als lange afstandsloopster behaalde ze het voorbije jaar mooie prestaties.  Ondermeer in de Mivostriathlon.  Nele Lambrecht moest Britt De Roy laten voorgaan.  Nele is een Diksmuids atletiektalent die provinciaal kampioen werd in het hamerslingeren.  Ze behaalde zilver op het Belgisch kampioenschap.
En sportman van het jaar 2017, deze titel mag Jordi Warlop, de talentvolle wielrenner uit Stuivekenskerke, voeren.  Hij werd vorig jaar bij beloften derde in Parijs – Roubaix en won in Kemmel en Cherbourg.  Hij kon dan ook voor het seizoen 2018 een contract versieren bij de elite-renners.  Powerlifter Johan Vandecasteele, die dit jaar wereldkampioen Bench-Press werd bij de masters tot 90 kilogram moest de duimen leggen.  Jordi Warlop was vrijdagavond niet aanwezig op de uitreiking, hij moest zich met zijn ploeg voorbereiden op de voorjaarsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne die zondag werd verreden. Zijn mama kwam de trofee in ontvangst nemen. (DLD)