Eind augustus ging aan de vooravond van het nieuwe schooljaar nog de eerste editie van het Sport & Adventurekamp door.  De stedelijke sportdienst richtte zich hiervoor tot de jongeren van het 5de leerjaar tot en met het 2de middelbaar.  Er gaven 16 jongeren present.

De jongeren trokken op maandag naar het sportpark De Schorre in Oostende voor een initiatie BMX op het aangelegde parcours van BMX-club Noordzeemeeuw. In de namiddag maakten ze dan kennis met Kan Jam in de sporthal, een innovatief spel met frisbees.  Meteen was volgens de deelnemers deze eerste activiteit van het sportkamp ook deze die het meest bijbleef.
Dinsdag was er dan de uitstap naar Middelkerke. In de voormiddag klauterden de jongeren in, over en rond heel wat hindernissen in een moddergracht in het park Krokodiel. In hetzelfde park kregen de jongeren in de namiddag een initiatie mountainboarden, zeg maar op een grashelling afdalen met een snowboard met grote wielen onder.
Woensdag: Call of Duty. Na het maken van een eigen blaaspijp en munitie trokken de jongeren met de fiets naar het Arboretum in Koekelare. Daar stonden heel wat real-life games op het programma zoals Team Death Match, Last man standing en Capture the Flag.
Tenslotte was er op donderdagvoormiddag nog een verrassingsactiviteit voor de jongeren. Op sportpark De Pluimen mochten de jongeren zich wurmen in grote opblaasbare ballen om daarna hun voetbalkunsten te tonen (foto). In de namiddag mochten ze zich uitleven tijdens het Sport & Adventuretornooi in de sporthal. Na een tornooi dodgeball, Kin Ball, hockey en voetbal kroonde het team ‘Haka Pinguin’ zich tot de terechte kampioen.

Geven we nog mee dat er op 30 en 31 oktober de tweedaagse Herfstkriebels is, een allegaartje van sport, spel en workshops. Dit is een kamp voor kinderen uit de lagere school. Men kan zich hiervoor nog steeds inschrijven via www.diksmuide.be. (DLD)