Niels-Stadsbader-in-VTIJeugdidool Niels Destadsbader komt op 13 maart naar het Diksmuids VTI.  Maar niet als Ketnetambassadeur, wel als peter van de campagne van de Damiaanactie.  En dat hij hiervoor het Diksmuids VTI aandoet heeft een goeie reden: hij mag er immers een award overhandigen voor de inzet van deze Diksmuidse school voor de Damiaanactie.  De voorbije drie jaar zamelden ze niet minder dan 12.500 Euro in wat zowat de helft is van de totale Diksmuidse inzameling voor de Damiaanactie.  De 5 leerlingen, die het meest pakjes stiften verkochten, Raïsa Mahmood, Aaron Voskanyan, Jelle Degryse, Martijn Vlaemynck en Robia Abdurasuleva, zullen de award mogen ontvangen uit handen Niels Destadsbader.

Godsdienstleerkracht Robrecht Deman (rechts op de foto) is zowat de drijvende kracht achter de actie binnen het VTI.  Vooral de leerlingen van de eerste graad gaan de boer op met de gekende pakjes stiften van de Damiaanactie.  Directeur Bart Laleman is alvast trots op het resultaat want met het resultaat van de verkoop konden dit jaar 101 levens gered worden van de dodelijke ziektes TBC en Lepra waarop de Damiaanactie zich focust.

Volgens Monique Vermout (midden), plaatselijk verantwoordelijke, staan er nog acties op stapel.  Zo is er van 31 maart tot 10 april een expo rond 50 jaar Damiaanactie in de stedelijke bibliotheek.  Verder is er nog de Damiaanmaaltijd op zondagmiddag 22 juni in de Salons Saint-Germain.  Aanschuiven kan door 30 Euro over te schrijven op rekening 891-7440060-73 van de Damiaanactie.
Maar eerst is er dus 13 maart.  Dan houdt het VTI haar mondiale dag met solidariteitsvoetbal tussen leerlingen en leerkrachten en een mondiale lunch waarvan de opbrengst gaat naar Broederlijk Delen.  In de namiddag is er nog een Senegal-getuigenis van het Broederlijk Delen-project gevolgd door een optreden van een Senegalese groep.  De apotheose en afsluiter is dan weggelegd voor Niels Destadsbader die de VTI-leerlingen de Damiaan-award mag overhandigen. (DLD)