Voor de verenigde oppositie (Idee2006, N-VA en onafhankelijke Mieke Vanrobaeys) blijft het een raadsel waarom burgemeester Lies Laridon blijft weigeren haar verdiensten bij haar 16 bezoldigde mandaten bekend te maken. Volgens de oppositie heeft de burger nochtans recht op deze informatie.  Dat de burgemeester nu in de pers stelt dat ze haar belastingsbrief ter beschikking stelt van alle gemeenteraadsleden, is de Diksmuidse oppositie niet bekend, niemand van de oppositie heeft volgens haar hiervan bericht gekregen of is persoonlijk uitgenodigd door Lies Laridon.  Maar volgens de Diksmuidse burgemeester heeft ze maandagavond, tijdens de openbare zitting van de gemeenteraad, wel degelijk gezegd dat ze haar fiscale fiches bij zich had en dat de raadsleden deze toen reeds mochten inzien.  Ze herhaalt deze uitnodiging nu om dit bij haar thuis te doen.  De uitnodiging werd alvast maandagavond niet gehoord door de oppositie.  De oppositie is evenmin zinnens bij haar langs te gaan.

Op de gemeenteraad van maandag 20 februari werd meerdere malen gevraagd om deze vergoedingen op tafel te gooien, zo stelt de oppositie in een gemeenschappelijk persbericht. Maar zoals verwacht werd dat pertinent geweigerd.  Overigens werd wel de verklaring van de burgemeester gehoord dat ze haar vergoedingen enkel openbaar zou maken als dat wettelijk verplicht wordt.  De uitnodiging om de fiches op de zitting in te kijken was haar niet bekend.
Maar of deze uitnodiging al dan niet uitgesproken werd, Jürgen Van Collie stelt alvast namens de verenigde oppositie dat niemand van de oppositie op deze persoonlijke visite wenst in te gaan. De oppositie blijft erbij dat de gemeenteraad het enige en uitgesproken forum is om dergelijke belangrijke politieke zaken te behandelen.
Als de burgemeester overigens blijft weigeren om de bedragen bekend te maken, geeft de oppositie aan de voorzitter van de gemeenteraad, Johan Allyns, de opdracht in te grijpen. Hij is als neutraal en integer persoon het best geplaatst om de belastingspapieren van de burgemeester in te kijken en deze gegevens over te maken aan de gemeenteraadsleden.
De Diksmuidse oppositie blijft dan ook aandringen op een volledige transparantie in deze zaak. Daar hebben volgens haar niet alleen de gemeenteraadsleden recht op maar elke burger van Diksmuide. Het gaat immers over vergoedingen die betaald worden met eenieders belastingsgeld, aldus nog de verenigde Diksmuidse oppositie.
Bij de discussie rond het bekend maken van deze vergoedingen, vindt burgemeester Laridon het spijtig dat het debat zich verengt tot vergoedingen voor werkuren.  En die vergoeding bedraagt volgens haar, waarbij ze haar mandaat bij Infrax als voorbeeld aanhaalt, 25 tot 30 euro bruto per uur.  En daarop moeten ook nog belastingen betaald worden.  Ze herhaalt tenslotte dat ze tijdens de gemeenteraad met haar omstandige uiteenzetting heeft willen aantonen wat het financieel belang van deze mandaten is voor de stad, hoeveel er in de stadskas komt en welke dienstverlening er gebeurt via de intercommunales. (DLD)