Vorig jaar was het nog een proefproject, maar nu wil Diksmuide tijdens het academiejaar 2015-2016 verder gaan met het Blokkot waar hogeschool- en universiteitsstudenten samen kunnen studeren en hun examens voorbereiden.  Het is immers op vandaag een trend om in groep te studeren.  Vorig jaar gebeurde dit nog in het schutterslokaal op het sportdomein De Pluimen.  Dit jaar verhuist het Blokkot naar domein Zonnestraal (foto) aan de Woumenweg waar 30 plaatsen beschikbaar zijn.  Het is bereikbaar via de Joe Englishstraat waar er ook een parking is.  Indien deze zaal volledig zou volzet zijn, dan heeft men nog een tweede locatie in de zaal Sint-Sebastiaan in de Sint-Sebastiaanslaan waar men nog eens 20 plaatsen ter beschikking heeft. Het Blokkot zal straks open zijn van 21 december tot 31 januari.

Ook de nieuwe locaties hebben open wifi en voldoende stopcontacten.  De studenten kunnen er elke dag kosteloos terecht van 8 uur tot 22 uur.  Alleen op feestdagen is het blokkot gesloten.  Verder zijn er ook nog uitzonderingen op de openingstijd: op 24 en 31 december is het blokkot slechts open tot 15 uur en op 25 december, 1 en 10 januari is het de volledige dag gesloten.
Wie gebruik wil maken van het blokkot moet zich wel vooraf inschrijven per mail via blokkot@stad.diksmuide.be met vermelding van naam, adres, e-mailadres, jaar en studierichting, dag(en) en tijdstip(pen). Men kan hiervoor ook contact opnemen met de jeugddienst in de Koning Albertstraat 24 Tel. 051 79 32 70 jeugd@stad.diksmuide.be (DLD)