Diksmuides jeugddienst organiseert voor de ‘blokkende’ studenten opnieuw het Blokkot. Tussen zaterdag 24 december en dinsdag 31 januari biedt men studenten een oase van rust aan waar ze hun hersenen kunnen pijnigen als voorbereiding voor de examens, aldus de jeugddienst. En dit initiatief slaat aan bij de Diksmuidse studenten want steeds meer van hen vonden de voorbije zes examenperiodes al de weg naar het Diksmuids blokkot.

Vanaf 24 december stelt men opnieuw twee locaties ter beschikking als studieruimte voor studenten uit het hoger en universitair onderwijs: zaal Zonnestraal aan de Woumenweg waar 30 studieplaatsen zijn (foto) en zaal Sint-Sebastiaan in Sint-Sebastiaanlaan met 22 plaatsen. Beide zalen beschikken over gratis wifi en zijn elke dag open van 8 uur tot 22 uur, uitgezonderd bij gebruik van de gehuisveste verenigingen en als er al andere activiteiten zijn gepland.
De bedoeling van “Blokkot” is studenten een neutrale blokruimte te geven waar in alle rust kan gestudeerd worden voor de komende examens. Vooraf inschrijven is niet nodig, studenten kunnen zich ter plaatse registreren op de daartoe voorziene daglijst.
Het is inmiddels de zesde maal dat Blokkot in Diksmuide wordt georganiseerd met een stijgend aantal deelnemers. Namen aan de eerste editie 18 studenten deel, het aantal deelnemers die gebruik maakten van het Blokkot steeg alsmaar.  Tijdens de jaarwisseling waren er vorig jaar zowaar 64 studenten die gebruik maakten van deze accommodatie.  (DLD)