Nu de Tour de France van start is gegaan en menig Diksmuideling voor straks reisplannen heeft richting Frankrijk, is het allemaal la Douce France die de klok slaat.  Tijd dus, zo vinden Marianne (foto) en Peter in jawel … Petit Paris, om komend weekend een feestje te bouwen bij de eerste verjaardag van hun sportcafé in de Woumenweg in een heuse vakantiesfeer.  Meteen hopen ze dat hieruit een heus buurt- of wijkfeest mag groeien.  De ingrediënten zijn er alvast: een kaarting als opwarmertje, vervolgens een warm buffet met beenham en gratis optredens van enkele Vlaamse artiesten waaronder Laura Lynn.  Afsluiten doen ze met iets wat op een échte kermisaffiche niet kan of mag ontbreken, een wielerwedstrijd.

Het kermisgebeuren van de Woumenweg gaat door in de oude garage Hosten Durnez aan de Woumenweg, tussen de Diamantstraat en de Nijverheidsstraat, op een 50-tal meter van het jarig sportcafé.  Daar is plaats voor een 400-koppig publiek zodat het een stevig wijkfeestje mag zijn.  De festiviteiten starten er op vrijdag 7 juli om 17 uur met een kaarting waarvan de opbrengst gaat naar de sportvrienden van Petit Paris die er nieuwe activiteiten mee willen opzetten.  De inleg is 1,5 euro en de winnaars gaan met bad- en douchegel naar huis.
Op zaterdag 8 juli wordt er vanaf 18 uur een aperitief geserveerd, gevolgd door warme beenham met groentenbuffet, warme en koude sausjes, aardappelen in schil, frietjes of pistolets.  De deelnameprijs is 15 euro en kaarten hiervoor zijn nog verkrijgbaar in Petit Paris, Woumenweg 42.  Voor kinderen is er een apart menu met frikandel en frietjes voor 10 euro.  Aansluitend zijn er vanaf 20.30 uur nog optredens van enkele Vlaamse artiesten : de bekende Laura Lynn komt en de opkomende naam in de Vlaamse artiestenwereld Lissa Lewis, ook bekend als dochter van de accordeonvirtuozen, de Melando’s. Partytrooprez, die gevormd wordt door Rudy, Ilse en Alex die vorig jaar reeds furore maakten op het terras van Petit Paris tijdens een editie van de Zomerse Vrijdagen maken het Vlaamse artiesten-trio compleet.  Deze optredens worden ook nog eens afgewisseld met optredens van de dansers van El Sanscha.  Deze optredens zijn zaterdagavond overigens gratis bij te wonen.
Het laatste deel van dit kermis-drieluik wordt voorbehouden voor de wielrenners van de onafhankelijke Vlaamse Wielerfederatie.  Drie categorieën houden op zondag 9 juli aan de Woumenweg een kampioenschap van België.  Om 12 uur wordt het startschot gegeven van de wielerwedstrijd in de categorie C en de dames.  Om 13.45 u is het de beurt aan de renners van categorie B en voor de finalewedstrijd mogen de renners van categorie A om 16 uur de start nemen.  (DLD)