Muziekclub 4AD wordt tijdens de maand september (eventjes) een cinema want de Diksmuidse Filmclub gaat er zijn films spelen.  Reden is dat er momenteel technische aanpassingen worden uitgevoerd aan de podiumuitrusting van CC Kruispunt.  Daar wordt momenteel een nieuwe trekkenwand geplaatst.  De Diksmuidse Filmclub heeft zijn septemberfilms dan ook ook afgestemd op deze alternatieve cinemalocatie, die de muziekclub wordt.  Zo gaat de film Wiplash over de spartaanse opleiding van een jonge drummer terwijl de prent Belgica zich ook situeert in een muziekcafé.  Kris Vanblaere van de Diksmuidse Filmclub wil dan vanaf oktober terug films draaien in het vertrouwde CC Kruispunt.

Eind juli is gestart met behoorlijk grootse technische aanpassingen aan CC Kruispunt : de versleten en verouderde mechanische trekkenwand wordt uitgebreid en vervangen door een elektrisch bediend systeem.  Een trekkenwand is de hijsinstallatie die boven het podium wordt gebruikt voor decors, panelen en projectieschermen.  Ook de toneellichten worden eraan opgehangen.  Het plaatsen van deze nieuwe trekkenwand gaat gepaard met een aanpassing van de elektrische bekabeling en het plaatsen van alle contactpunten voor de belichting.  Bij deze werken werd ook vastgesteld dat ook heel wat oude kabels vervangen moeten worden omdat ze niet meer aan de huidige veiligheidsnormen voldoen. Voor cultuurschepen Karline Ramboer leek het dan ook, nu het podium al deels ontmanteld was, ideaal om meteen ook deze oude leidingen te vervangen. Worden deze werken uitgevoerd door de eigen Kruispunttechniekers, toch zal hieraan nog eens een prijskaartje van zowat 6.000 euro hangen, een bedrag dat betaald wordt met de jaarlijkse provisie voor investeringen en herstellingen. De nieuwe elektrische trekkenwand zelf zou zo’n 200.000 euro kosten. Maar bijkomend voordeel van de nieuwe trekkenwand is wel dat een voorstelling minder arbeidsintensief wordt voor de Kruispuntmedewerkers.
Initieel was ook voorzien om de podiumvloer te vervangen maar deze investering wordt nu doorgeschoven naar 2017.  Eind september kan dan de programmatie in Diksmuides cultuurcentrum opnieuw opgestart worden.

Tijdens de maand september verhuist de Diksmuidse filmclub dus en die uitstap krijgt in april nog een vervolg.  Want in het voorjaar moeten de filmliefhebbers immers plaats maken in CC Kruispunt voor theater De Toverlantaarn die er dan haar musical Jekyll and Hyde wil brengen.  Voor de volledige najaarsprogrammatie van de Diksmuidse filmclub verwijzen we naar onze rubriek Filmclub. De eerste film van het najaar wordt gedraaid op dinsdag 13 september, in muziekclub 4AD aan de Kleine Dijk. (DLD)