Deze namiddag, omstreeks 17 uur, wordt aan het Diksmuids Paxhotel de Spielmansszug des Schützenvereins, het muzikaal gezelschap uit de Duitse verbroederingsgemeente Finnentrop verwacht.  Het is een tweejaarlijkse traditie dat zij hun verbroederingsmuzikanten van de Diksmuidse Freundschaftsblaskapelle komen bezoeken.  En deze laatsten hebben alvast een mooi programma voorzien.  Overigens worden de Duitse muzikanten ook vergezeld door een delegatie van de brandweer van Finnentrop die dan weer verbroederd is met de Diksmuidse pompiers.

Op vrijdagavond is er, hoe kan het ook anders, een Diksmuids-Finnentrops-verbroederingsfeest in hotel De Vrede op de Grote Markt.  Lang zal dit echter niet mogen duren want ’s anderendaags wacht er op zaterdagmorgen een daguitstap naar Oostduinkerke waar men reeds om 9.30 uur een demonstratie van de Garnaalvissers te Paard (foto) zal bijwonen op het strand van Sint-André.
In de namiddag volgt dan nog een bezoek aan het Visserijmuseum Navigo in het centrum van Oostduinkerke.  Na afloop krijgen de verbroederende muzikanten nog wat vrije tijd aan zee om dan ’s avonds terug af te zakken naar Diksmuide voor een barbecue op domein Zonnestraal.
Op zondagmorgen 10 september is er om 10 uur nog een ontvangst op het stadhuis door burgemeester Lies Laridon en haar schepenen.  Daarbij zal de delegatie uit Finnentrop ook een rondleiding krijgen in het stadhuis dat zondag ook open is in het kader van de Open Monumentendag.
Na het traditionele Frühschoppen, nemen de Duitse muzikanten zondagmiddag afscheid van hun Diksmuidse vrienden om omstreeks 13 uur terug huiswaarts te gaan.  (DLD)