Op maandagavond 18 mei komen de Diksmuidse raadsleden bijeen voor een gemeenteraad die opnieuw zal doorgaan achter virtuele gesloten deuren.  In deze coronatijden noodgedwongen ver weg van publiek, pers en andere pottenkijkers.  In Diksmuide wordt de vergadering digitaal georganiseerd, iedereen van thuis uit achter zijn eigen computer.  Maar deze bijeenkomst wordt niet gedeeld met de digitale buitenwereld, in tegenstelling tot andere gemeenten waar persmensen tot dusver wel digitaal konden volgen.  Maar nu wil de hogere overheid ook hier geen uitzondering meer maken : geen publiek, dus ook geen pers. Maar volgens gemeenteraadsvoorzitter Katleen Winne is er geen alternatief gezien Diksmuide in het keurslijf zit van het burgemeesterbesluit dat voorziet in de huidige digitale zittingen.  Maar hierdoor blijft de Diksmuidse gemeenteraad wel in het verborgene en kan ze beslissen, ver weg van het toeziend oog van de gemeenschap.

Op maandag 18 mei wordt de goedkeuring gevraagd over de invoering van de fietszone in het centrum waarover we reeds eerder berichtten. (klik hier) In deze fietszone worden nu ook de Kleine en Grote Dijk, die fietsstraten zijn, meegenomen.  Verder wordt er ook voorgesteld om een ontwerper aan te stellen voor de bouw van de evenementenhal en de parkeergarages op de site van de Boterhalle.
Voor de volledige dagorde : klik hier.

Ondanks de opgelegde beperkingen, waarbij de persmensen zich noodgedwongen moeten baseren op het tot dusver door het stadsbestuur weliswaar onvolledig verslag van de raadszittingen, zullen we toch in de mate van het mogelijk proberen te berichten over de genomen beslissingen en het gevoerde debat tijdens de gemeenteraad. (DLD)