Op zondag 10 september wordt opnieuw een eetfestijn georganiseerd in OC Ter Zaele in de H. Consciencestraat te Beerst ten voordele van Veronique Viane.  Deze Diksmuidse, die momenteel woonachtig is in Oostende, is sudeckpatiënte en kan een extra financieel steuntje goed gebruiken.  Vandaar dat haar Diksmuidse familie en vrienden opnieuw een benefietactie opzetten.  Vanaf 12 u kan men er voor de deelnameprijs van 16 Euro terecht voor kip, ribbetjes worden er geserveerd voor 18 euro.  Alles met frietjes en groentjes.  Kinderen tot 12 jaar betalen 8 Euro.  Wie er nog wil bijzijn kan hiervoor contact opnemen met haar moeder Nicole Veryser (T 0497/37.99.40).  Wie verhinderd is maar toch wil steunen, voor hen zijn er steunkaarten verkrijgbaar aan de prijs van 5 Euro.  Een gift is steeds welkom op rekening BE36 9796 3353 4081 met vermelding “gift”.

De 40-jarige Diksmuidse Veronique Viane is reeds ziek sinds 1995.  De ziekte werd bij haar ontdekt toen gescheurde gewrichtsbanden niet wilden genezen.  Maar toen de oorzaak hiervan werd achterhaald, bleek het te laat voor genezing van deze bindweefselziekte.  Veronique Viane zou verder door het leven moeten als sudeckpatiënte waardoor ze aan haar rolstoel gekluisterd blijft.
Toch is de naar Oostende uitgeweken Diksmuidse er inmiddels in geslaagd om haar leven een stuk zelfstandiger te organiseren.  Vooral haar assistentiehond die haar ter beschikking wordt gesteld door de organisatie Hachiko, is een grote steun en zorgt ervoor dat ze alleen kan wonen.  De hond opent en sluit voor haar deuren, haalt boodschappen uit de winkelrekken, doet haar bril af en helpt bij het aan- en uitkleden.
Maar dat aangepast leven kost een pak extra centen aan ondermeer medicatie, hondeneten, extra hygiëneproducten, onderhoud aan haar rolstoel, …  Zelf kan ze slechts terugvallen op een vervangingsinkomen.  Haar familie springt weleens financieel bij maar uiteraard is een extra steuntje steeds welkom.  Op vandaag zijn enkele huishoudtoestellen aan vervanging toe. Vandaar de nieuwe benefietactie op zondag 10 september.  De VZW De Helpende Hand uit Beerst heeft alvast toegezegd deze benefietactie opnieuw financieel te ondersteunen.  (DLD)