Het Diksmuids OCMW richt een zogenaamde “pamperbank” op.  Ze doet in samenwerking met de coöperatieve onderneming ‘Samen Sterker’  Hierbij worden luieroverschotten ingezameld en herverdeeld aan gezinnen met een beperkt inkomen.  De Diksmuidse Pamperbank is een project dat zich specifiek richt op kwetsbare gezinnen met jonge kinderen in de zorgregio Diksmuide.

Het principe van de Pamperbank is volgens OCMW-voorzitter Bart Laleman vrij simpel.  Allereerst worden luieroverschotjes van kinderen die zindelijk zijn geworden of de kleine luiermaten zijn ontgroeid ingezameld.  Deze kunnen afgeleverd worden in de containers van de Pamperbank.  Deze containers kan men vinden bij kinderdagverblijven, kraamzorgdiensten, het Sociaal Huis, …
Vervolgens zorgt een ploeg van vrijwilligers ervoor dat deze luieroverschotten op geregelde tijdstippen worden gesorteerd per maat.  Vervolgens worden ze opnieuw verpakt in pakketjes van 25 luiers. Deze pakketjes worden naarmate de beschikbaarheid aan de bodemprijs van 1 Euro verkocht aan kwetsbare gezinnen na doorverwijzing. Met deze opbrengst kan men dan luierformaten aankopen die niet ingezameld konden worden.
De Pamperbank past dan ook binnen de werking van de Klapstoel en wordt geïntegreerd binnen de ‘kinderboetiek’ waardoor de verkoop daar georganiseerd kan worden.
De verkoop van de luierpakketten van Pamperbank Diksmuide gebeurt in De Klapstoel (foto), Grauwe Broederstraat 38, bus 11, Diksmuide. (DLD)