Diksmuide wil volgende week het onteigeningsplan voor de volledige vroegere rijkswachtkazerne laten goedkeuren door de gemeenteraad.  Reeds in 2013 kocht Diksmuide één van de woningen van de rijkswachtsite (foto archief) in de gelijknamige straat voor de prijs van 185.000 Euro. Inmiddels is dat huis volledig gerenoveerd en verhuurd. Bij de aankoop van de eerste woning stelde de toenmalige schepen Eric De Keyser reeds dat het de bedoeling was van Diksmuide om de hele site te kopen.  Bedoeling was toen dat op deze gronden nieuwe woningen zouden komen.  Destijds distantieerde N-VA zich reeds van deze aankoop omdat het voor haar niet de opdracht is van een stadsbestuur om aan immobiliën te doen.  Voor haar legde de aankoop van deze eerste woning een hypotheek op het beleid van het volgend bestuur dat ook de rest van de site zou moeten aankopen. Maar zover laat Diksmuide het dus niet komen want nu reeds wil ze van de Belgische Staat ook de overige twee voormalige rijkswachtwoningen aankopen, samen met het brigadegebouw.  Hiervoor heeft ze een onteigeningsplan opgesteld dat volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Op de gemeenteraad van maandag 21 december, die bijeenkomt om 20.15 uur het LDC Ten Patershove, staan nog volgende punten op de agenda :
– aanpassing van parkeervoorzieningen bij gebouwen om de parkeerdruk op het openbaar domein te verminderen
– het lastenboek voor het uitvoeren van een archeologisch vooronderzoek op de Grote Markt
– het aanstellen van een ontwerper voor de aanleg van een fietspad langs de spoorweg tussen Zarren en Diksmuide
– de aankoop van een noodgenerator voor stad en OCMW
– herstellingswerken aan de toren van de Sint-Wandregesiluskerk van Beerst
– de verkoop van het voormalig schoolgebouw van Oostkerke voor 161.005 Euro
– de goedkeuring van de voor 2016 ongewijzigde belastingstarieven voor de aanvullende personenbelasting en de onroerende voorheffing (grondlasten).

Voor de volledige dagorde : klik hier. (DLD)