Team8600 wil de CD&V-vensters open gooien en zorgen voor verse lucht. Desnoods wil ze hiervoor afstand nemen van standpunten die CD&V-nationaal inneemt. Volgens plaatselijk voorzitter Stefaan David zijn de lokale noden van Diksmuide immers soms anders. Dat was zondag te horen op de nieuwjaarsreceptie waar burgemeester Lies Laridon ook liet optekenen dat Team8600 niet alleen gisteren en vandaag maar ook morgen zal doen waarvoor de kiezers hen heeft gekozen : zorgen voor een goed beleid dankzij haar ervaring en kennis. Gastspreker Nathalie Muylle brak nog een lans voor de MUG-heli die voor Diksmuide van levensbelang is.

Voor Team8600-voorzitter Stefaan David moet zijn team alvast meer zorgen voor de mensen terwijl Project8600, de afgescheurde liberale lijst, veeleer focust op zaken. Voor hem mogen bij de komende verkiezingen de linkse of rechtse extremen niet winnen, voor hem ligt de oplossing in het midden, bij de mensen. Team8600 moet dan ook voor hem verruimen in de breedte. Verder wil hij bij de komende verkiezingscampagne niet meedoen aan het moddergooien, liever wil hij dat Team8600 uitgaat vanuit zijn eigen kracht waarbij enkel de inhoud telt.
Burgemeester Lies Laridon herinnerde de aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie ook aan de crisissen die het stadsbestuur, onder haar beleid, heeft kunnen beheersen dankzij de kennis en ervaring die men heeft opgedaan tijdens de voorbije 18 jaar. En de recente peilingen van de Vlaamse Overheid hebben voor haar ook aangetoond dat de meerderheid van de Diksmuidelingen hiermee tevreden zijn. En ze wil met Team8600, die alle mensen graag ziet, zorgen dat Diksmuide de volgende jaren nog meer tevreden zal zijn.

Gastspreker federaal parlementslid en voormalig CD&V-minister Nathalie Muylle had zondag ook nog twee boodschappen voor Diksmuide. Allereerst is voor haar het stikstofakkoord nog niet definitief. Wat nu is goedgekeurd is voor haar enkel het beste van het slechtste dat op vandaag enkel voor enige zekerheid zorgt in de landbouwsector. Maar na de verkiezingen moet voor haar opnieuw gestart worden vanaf een wit blad, voor een nieuw akkoord. Tenslotte brak ze ook nog een lans voor de MUG-heli die voor het ziekenhuisloze Diksmuide letterlijk van levensbelang kan zijn. Ze hekelde het standpunt van federaal minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke die met vertragingsmaneuvers federale centen voor deze heli tegenhoudt. De Roeselaarse CD&V-politica wil via een vernieuwd mandaat in de kamer zorgen dat de MUG-heli een financiële levenslijn krijgt vanuit de federale begroting.
Een 200-tal aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie van Team8600 werden zondagmorgen nog getrakteerd op een drankje en een zakje friet. (DLD)