In de marge van Meat Expo, het vakevenement voor iedereen met een passie voor de slagerijstiel die eind september doorging in Kortrijk Xpo, werd ook de Special Juniorcup georganiseerd. Dat is een prestigieuze wedstrijd voor jongeren en slagerijstudenten. En de leerlingen van de Kaaskerkse slagersschool van het GO!-atheneum waren er de grote slokop want ze gingen met niet minder dan 42 van de te winnen 59 gouden medailles naar huis. Dit uitzonderlijk resultaat is volgens directeur Jochen Nolf niet alleen een bekroning voor de deelnemende leerlingen maar ook voor het schoolteam en de docenten in het bijzonder.

De leerlingen van de Kaaskerkse GO!-school namen aan deze zogenaamde Champions League van de vleesindustrie deel met niet minder dan 59 producten in diverse categoriën waaronder tapasschotel, ambachtelijke kookham, ambachtelijke gezouten ham, ambachtelijke vleesproducten en ambachtelijke gezouten vleesproducten. En was het al opmerkelijk dat men hiermee 42 gouden medailles in de wacht kon slepen, ook opmerkelijk was dat van deze 42 medailles er 21 werden behaald door meisjes die deze slagersopleiding volgen. En daarnaast veroverde Liselotte Toebaert ook nog eens de Junior Cupbeker voor de mooiste en creatiefste tapasplank. Dat bewijst voor directeur Nolf dat vrouwen hun mannetje kunnen staan in deze traditioneel door mannen gedomineerde sector. Tenslotte behaalde de pas afgestudeerde Arthur Blockeel in de categorie professionelen bij zijn eerste deelname ook al talrijke prijzen.

Op een korte viering in de school, waarop naast de leerlingen ook hun ouders uitgenodigd waren, was de directie dan ook bijzonder trots op al deze prestaties. En vooruitkijkend wil ze een voortrekkersrol blijven vervullen in de promotie en de ontwikkeling van de slagerijstiel. Overigens blijken opnieuw steeds meer leerlingen voor deze opleiding te kiezen. En dat de prestatie op Meat Expo ook geen gelukstreffer of ééndagsvlieg is, mag ook nog blijken uit de ereresultaten die de leerlingen van de Diksmuidse slagerijschool ook al haalden op de jaarlijkse nationale scholenclub vakwedstrijd voor keurslagers die in oktober plaats vond. Daar werden ze 2de en 4de op 53 deelnemers.
En ook Diksmuide is trots op dit uitzonderlijk resultaat, zo gaf Diksmuids onderwijsschepen Marc De Keyrel nog mee op de viering. Voor hem zijn de leerlingen van de Kaaskerkse school ook ambassadeurs voor Diksmuide, ze geven de stad hiermee een nog grotere naambekendheid. (DLD)