Tijdens een nieuwjaarsreceptie in het Oostkerkse OC Volcraven heeft initiatiefnemer Claude Vindevogel van Project 8600, het liberaal verkiezingsproject van de Diksmuidse afdeling van OpenVLD, de eerste dertien namen van kandidaten bekend gemaakt. Daarnaast onderstreepte gemeenteraadslid Vindevogel, die tot eind 2023 als lid van de liberale fractie Idee Diksmuide in de gemeenteraad zetelde, nogmaals de noodzaak om met een nieuwe liberale lijst uit te pakken. Voor hem hebben de mandatarissen van Idee Diksmuide onvoldoende de liberale punten van het beleidsakkoord uitgevoerd en werd er teveel geld verspild.

Volgens Claude Vindevogel werd er tijdens deze bestuursperiode nagenoeg niets verwezenlijkt op vlak van lokale economie en ondersteuning van de lokale handelaars. Claude Vindevogel, in het verleden hiervoor nog centrummanager, een functie die opnieuw was voorzien in het beleidsakkoord voor deze bestuursperiode maar niet werd ingevuld, had naar zijn zeggen dan ook geen enkel vertrouwen meer in het gevoerde beleid. Hij wilde dan ook niet opnieuw naar de kiezer gaan met dezelfde kandidaten die enkel een postje nastreven tijdens onderhandelingen die na de verkiezingen in achterkamertjes gevoerd worden. Verder meende hij tijdens zijn nieuwjaarsspeech dat er de voorbije jaren teveel met geld werd gesmeten. Daarbij moest alles wijken voor persoonlijk prestige en verdween er hierdoor 750.000 euro aan subsidies in de riolen. Tenslotte moesten grote projecten als de Boterhalle koste wat het kost uitgevoerd worden zonder inspraak van de Diksmuidse burger. Voor de initiatiefnemer van Project 8600 verdient Diksmuide beter.

En hij weet zich nu reeds gesteund in zijn project door 12 kandidaten die samen met hem naar de kiezer stappen als, met een sneer naar het drie parijen tellend Aktie!, één partij waar zowel OpenVLD-ers als onafhankelijken welkom zijn. Momenteel wordt het programma voorbereid in werkgroepen en tijdens inspiratieavonden. Daarbij wordt geluisterd naar de Diksmuidelingen en men zorgt in dat voorgesteld beleid voor een gezond evenwicht tussen het centrum en de dorpen.
De eerste dertien namen die vrijdagavond werden bekend gemaakt : Stefanie Allaert (centrum), Jacques Clabeau (centrum), Günther Claes (centrum), Ingrid Desaeyer (centrum), Christine Govaert (Lampernisse), Jeroen Kimpe (centrum), Carine Sanders (centrum), Frank Toye (Keiem), Patrick Vandenameele (Vladslo), Noël Vanhooren (Keiem), Petra Vanhulle (Pervijze), Greet Vanneste (Esen) en Claude Vindevogel (Esen). De overige kandidaten zullen samen met het verkiezingsprogramma bekend gemaakt worden. (DLD)