Het liberaal gemeenteraadslid Claude Vindevogel, die op vandaag als lid van de Idee Diksmuide-fractie in de Diksmuidse gemeenteraad zetelt, lanceert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 het Project 8600. In de aankondiging wordt gesteld dat het partijbestuur van Open Vld heeft beslist om onder de naam van Project 8600 naar de kiezer te stappen. Hiermee lijkt Open Vld, waarvan Claude Vindevogel voorzitter is, afstand te nemen van het eveneens liberaal geïnspireerde Idee Diksmuide waarvan hij tot voor kort ook nog voorzitter was. Project 8600 heeft alvast een oproep gedaan naar de mandatarissen en leden van Idee Diksmuide om zich voor eind november aan te sluiten bij hun project.

Met Project 8600 wil men bij Open Vld zoveel mogelijk geëngageerde burgers en ondernemers warm maken voor een bruisend, sociaal en ondernemend Diksmuide. Enkele voorstellen die men lanceert om tot een dynamischer Diksmuide te komen zijn meer kunst aan bod laten komen, een boter- en kaas belevingscentrum, vlotter parkeren in het centrum in functie van de handelaars en architecturaal meer lef tonen in gedurfde projecten in de stationsbuurt en langs de IJzer. Tenslotte wil men met Project 8600 ook een doorgedreven participatie van de burger. Concreet wil men de gemeenteraad omvormen tot een overlegplatform waarbij elk raadslid actief kan deelnemen aan het beslissingsproces. Tenslotte wil men ook de vzw Centrummanagement, dat op vandaag bestaat uit Unizo en het stadsbestuur, uitbreiden.

En ook opvallend, Project 8600 wil haar punten niet alleen toelichten via de klassieke mediakanalen en facebook, instagram, en X maar ook via een eigen mediakanaal Diksmuide-TV. Het definitief programma zal tenslotte tot stand komen via een online bevraging en interactie met bevolking en ondernemers. Maar meer details over Project 8600 zullen volgens voorzitter Vindevogel pas op 7 november vrij gegeven worden. Maar dat hij in dit project gesteund wordt door Open Vld mag alvast blijken uit de komst van Open Vld-vice-voorzitter Jasper Pillen die op 20 november naar een gespreksavond van Project 8600 komt.
Initiatiefnemer Claude Vindevogel blijft, ondanks het feit dat hij met dit Project 8600 afstand neemt van Idee Diksmuide wel in deze fractie zetelen in de Diksmuidse gemeenteraad. (DLD)