Diksmuide heeft opnieuw een afdeling van de serviceclub Rotary : Rotary Club Diksmuide 86XX.  Het startschot werd reeds in maart van dit jaar gegeven en intussen zijn al een pak activiteiten gepasseerd als een karting, een wijnactie, een summerlunch en een bedrijfsbezoek aan het Diksmuids metaalverwerkend bedrijf Vanderscheuren.  Maar het hoogtepunt dit jaar is de Charterday die komende zaterdag 14 oktober plaats vindt in de Salons Saint-Germain.

RC Diksmuide 86XX, zoals de Diksmuidse afdeling officieel heet, werd op heel korte tijd door het District en Rotary International erkend.  Ze is een gemengde club die op vandaag 21 leden telt waarvan 13 heren en 8 dames.  Overigens mag de Diksmuidse afdeling als pionier gezien worden in het stichten van een club waarvan zowel heren als dames lid kunnen worden.  Daarnaast is er ook een goede mix van jonge leden samen met leden met iets meer Rotary-ervaring. Bij Rotary-Diksmuide luidt het dat ze een toekomstgerichte visie hebben en Rotary een dynamisch elan willen geven.  Eén van de eerste projecten die gesteund wordt door RC Diksmuide 86XX is de vzw School zonder Pesten.
Alle leden mochten reeds uit de handen van de Rotarygouverneur, Kathleen Van Rysseghem, hun Rotary-pin ontvangen. Momenteel zijn de leden van Rotary-Diksmuide Jan Blanckaert, Lieven Claus, Michiel Cornelis, Marc De Muynck, Katja Deruytter, Kathy Decock, voorzitter Patrick Decock, Steven Decock, Kris Dequidt, Hein Hoet, Vera Kicken, Lisabeth Mus, Wouter Pillaert, Sofie Pylyser, Glenn Reynaert, Frank Roels, Lydwine Van Damme, Jan Vandenberghe, Johan Vanmarcke, Karin Willemyns en An Wittouck.
De festiviteiten van de Charterday vangen aan om 16.30 u met een ontvangst die om 17 u wordt gevolgd door een academische zitting met speeches die doorspekt worden met intermezzo’s van cabaretier Karel Declercq.  Deze wordt gevolgd om 19 uur door een receptie en om 20.30 u een avondfeest.  Alle kaarten voor deze Charterday zijn inmiddels de deur uit. (DLD)
Meer info : klik hier